Om een bijstandsuitkering aan te vragen gaat u eerst naar werk.nl, de website van UWV. U schrijft zich daar in als werkzoekende bij UWV.

Daarna kunt u online, met uw DigiD, een bijstandsuitkering aanvragen. Dit kunt u doen via de website van de gemeente Deventer.

Heeft u geen DigiD, dan kunt u voor hulp bij het vinden van werk of het aanvragen van een uitkering terecht bij Deventer Werktalent. Deventer Werktalent helpt u bij het zoeken naar werk en legt uit hoe u een uitkering aan kunt vragen. De gemeente beslist over uw uitkering en over de hulp die u krijgt om weer aan het werk te komen.

Op gesprek

Na de aanvraag krijgt u een gesprek bij de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente. U moet bewijsstukken meenemen naar het gesprek, bijvoorbeeld: uw burgerservicenummer (BSN), uw huurcontract en een recent overzicht van de bij- en afschrijvingen op uw bankrekening. Bij uw inschrijving op internet of op het aanvraagformulier staat precies wat u moet meenemen.

Bericht over de uitkering

Binnen 8 weken ontvangt u bericht van de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente. Heeft u recht op een bijstandsuitkering? Dan krijgt u deze toegekend vanaf de dag dat u zich heeft gemeld bij UWV. Nooit vanaf een eerdere datum.

Geldfit inloopspreekuur

Heeft u vragen over uw financiën of heeft u advies of hulp nodig bij uw administratie? Vrijwillige Thuisadministratie Carinova houdt iedere woensdag van 10.00 - 12.00 uur spreekuur GeldFit in de Bibliotheek Keizerslanden. Dit is een inloopspreekuur waarvoor u geen afspraak hoeft te maken.

Meer informatie over het GeldFitspreekuur

Organisaties

UWV

UWV Kantoor Apeldoorn

 0900-92 94 uwv.nlDeventerstraat 437311LVAPELDOORN

UWV Zwolle

 0900-92 94 uwv.nlKoggelaan 58017JHZWOLLE

Aanvragen bij de gemeente