Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Menu

Bijstand aanvragen

Om een bijstandsuitkering aan te vragen gaat u eerst naar werk.nl, de website van UWV. U schrijft zich daar in als werkzoekende bij UWV.

Daarna kunt u online, met uw DigiD, een bijstandsuitkering aanvragen. Dit kunt u doen via de website van de gemeente Deventer.

Heeft u geen DigiD, dan kunt u voor hulp bij het vinden van werk of het aanvragen van een uitkering terecht bij Deventer Werktalent. Deventer Werktalent helpt u bij het zoeken naar werk en legt uit hoe u een uitkering aan kunt vragen. De gemeente beslist over uw uitkering en over de hulp die u krijgt om weer aan het werk te komen.

Op gesprek

Na de aanvraag krijgt u een gesprek bij de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente. U moet bewijsstukken meenemen naar het gesprek, bijvoorbeeld: uw identiteitsbewijs (een geldig paspoort of ID-kaart), uw huurcontract en een recent overzicht van de bij- en afschrijvingen op uw bankrekening. Bij uw inschrijving op internet of op het aanvraagformulier staat precies wat u moet meenemen.

Bericht over de uitkering

Binnen 8 weken ontvangt u bericht van de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente. Heeft u recht op een bijstandsuitkering? Dan krijgt u deze toegekend vanaf de dag dat u zich heeft gemeld bij UWV. Nooit vanaf een eerdere datum.

Geldfit inloopspreekuur

Heeft u vragen over uw financiën of heeft u advies of hulp nodig bij uw administratie? Bijvoorbeeld bij het op orde brengen van post en rekeningen, het invullen van formulieren of het aanvragen van toeslagen? Dan kunt u terecht bij het spreekuur Geldfit, iedere woensdag van 10.00 - 12.00 uur in de Bibliotheek Keizerslanden. Dit is een inloopspreekuur waarvoor u geen afspraak hoeft te maken.

Het spreekuur is een activiteit van Sallandse dialoog, een samenwerking van verschillende organisaties in Deventer.

Meer informatie over het GeldFitspreekuur

Hulpaanbod

Bijstand

Individuele Inkomenstoeslag

Heeft u een minimuminkomen en geen uitzicht op werk? Bent u tussen...

Organisaties

UWV

UWV Kantoor Apeldoorn

 0900-92 94 uwv.nlDeventerstraat 437311LVAPELDOORN

UWV Zwolle

 0900-92 94 uwv.nlKoggelaan 58017JHZWOLLE

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod