Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

DeventerWijzer wijst de weg bij vragen over wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken.

Deze website is gebouwd door Elkander in opdracht van de Bibliotheek Deventer. Bibliotheek Deventer voert deze taak uit in opdracht van gemeente Deventer.

Meer weten over DeventerWijzer? Bekijk hier een filmpje:

De sociale kaart

Deze website bestaat uit 2 onderdelen: informatieve teksten en een sociale kaart met gegevens van organisaties. Een groot aantal organisaties in en om de gemeente heeft informatie beschikbaar gesteld aan de sociale kaarten Invis en G!DS.

Invis

De meeste gegevens van organisaties zijn opgenomen in de sociale kaart Invis. Elkander bouwt en onderhoudt de sociale kaart Invis. De organisaties beheren hun eigen gegevens. Elkander ondersteunt daarbij. De gegevens in Invis moeten minstens 2 maal per jaar gecontroleerd worden. Gegevens die te lang niet zijn gecontroleerd, worden door Elkander geblokkeerd.

G!DS

In deze website is ook informatie uit de sociale kaart G!DS opgenomen. De Bibliotheek Deventer zorgt ervoor dat de informatie in G!DS komt en wordt bijgehouden.

De teksten

De teksten op deze website zijn verzorgd door Elkander, door partners van Elkander, of door medewerkers van de Bibliotheek Deventer. Het doel van de teksten is om iedereen zo goed mogelijk te informeren, te adviseren en te ondersteunen op het gebied van wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken.

De inhoud van de teksten is gebaseerd op informatie van professionele instanties en andere betrouwbare bronnen, zoals de Rijksoverheid, gemeenten, het UWV, brancheverenigingen en kennis- en thema-instituten.

Elkander beheert de teksten doorlopend. Wijzigingen slaan we meteen op. We streven continu naar het up-to-date houden van de teksten en er worden eventueel nieuwe onderwerpen toegevoegd. Heeft u een opmerking over een van de teksten, dan kunt u dit doorgeven door op de knop 'Feedback' te klikken en het formulier in te vullen.

Teksten van Stimulansz

De teksten over het onderwerp Werk en Inkomen worden beheerd door Stimulansz in samenwerking met Elkander. Stimulansz is een stichting zonder winstoogmerk met grote deskundigheid op het gebied van werken inkomen en het sociaal domein. De teksten van Stimulansz worden minimaal twee keer per jaar bijgewerkt; zo nodig vaker.

Teksten van de Bibliotheek Deventer

Op deze website staat ook informatie die is geschreven en wordt onderhouden door de Bibliotheek Deventer. De bibliotheek controleert deze informatie jaarlijks en voegt zo nodig nieuwe informatie toe.

Foto's

De foto's op de homepage, en op de pagina's Mjin Buurt zijn gemaakt door de Deventer FotoKring (Pieter Leeflang, Charlotte Koloc en Eric Woonink).

De foto's bij de informatieve teksten, die vallen onder de tien onderwerpen, worden geleverd door Elkander.

Design

Het ontwerp van de website is gemaakt door Roel Boonen van Noeste IJver in samenwerking met websiteleverancier Elkander.

Websiteleverancier

Elkander

Brink 7
7963 AA Ruinen
T: 050-2110950
W: www.elkander.nl
M: info@elkander.nl

Vergelijk hulpaanbod