Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Heeft u een uitkering, maar is een gewone baan nog net een stapje te ver voor u? Dan is een werkervaringsplaats misschien iets voor u. Een werkervaringsplaats is een eenvoudige baan voor mensen met een uitkering van de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente (bijstand, IOAZ of IOAW). U krijgt geen salaris voor het werk. De afdeling Werk en Inkomen van de gemeente betaalt uw uitkering gewoon door.

Wennen aan werk

Op de werkervaringsplaats kunt u wennen aan het werk en werkervaring opdoen.

Eenvoudig werk

Het werk op een werkervaringsplaats is eenvoudig. Het mag geen werk zijn waarvoor u eigenlijk een normaal salaris zou moeten krijgen. U kunt het werk op de werkervaringsplaats soms combineren met een cursus of opleiding.

Tijdelijk werk

Het werk op een werkervaringsplaats is tijdelijk. U kunt het hooguit een paar jaar doen. Het is de bedoeling dat u uiteindelijk een gewone baan krijgt, of een re-integratietraject .

De gemeente beslist

De afdeling Werk en Inkomen van de gemeente beslist of u op een werkervaringsplaats gaat werken. U bepaalt samen met de gemeente en met de werkgever welk werk u precies gaat doen. U kunt een beloning (een 'premie') krijgen als u goed meewerkt.
U kunt ook zelf om een werkervaringsplaats vragen, maar de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente is niet verplicht om u een plaats te geven.

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod