Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Als u een uitkering van de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente ontvangt en u heeft moeite om een betaalde baan te vinden, dan kunt u hulp krijgen van de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente. Dit heet hulp bij re-integratie, of hulp bij participatie (= deelnemen aan de maatschappij).

Deventer Werktalent

Deventer Werktalent voert namens de gemeente de re-integratiebegeleiding uit. De werkmakelaars van Deventer Werktalent gaan samen met u op zoek naar een passende baan.

Verschillende activiteiten

Hoe de hulp van de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente eruit ziet, kan voor iedereen verschillend zijn. De afdeling Werk en Inkomen van de gemeente bepaalt welke re-integratievoorzieningen zij aanbiedt, Deventer Werktalent bekijkt welke daarvan het meest geschikt zijn voor u. Dat kan een opleiding of cursus zijn, een werkervaringsplaats, een gesubsidieerde baan, begeleiding bij een leer-werktraject, enzovoort.

Voor jongeren is er meestal een apart traject. Een werkcoach kijkt wat uw kansen zijn op het vinden van een baan. Heeft u hulp nodig? Dan kijkt de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente welke hulp het beste bij u past.

Kijk op de website van de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente voor openingstijden en het maken van een afspraak.

Werken en leren voor jongeren

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar? Zit je thuis zonder opleiding of werk, wil je verder leren of zoek je een baan die beter bij je past? Dan kun je terecht bij het Jongerenloket. Het jongerenloket helpt jongeren een keuze te maken zodat ze straks kunnen doen wat ze leuk vinden en een goede toekomst tegemoet gaan.

Kijk bij het Jongerenloket voor openingstijden en het maken van een afspraak met één van de jongerencoaches.

Doel

Het einddoel is een 'gewone', betaalde baan, maar het kan ook een tijdelijke, door de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente gesubsidieerde baan zijn.

Regels

U bent verplicht mee te werken aan uw re-integratie en actief te zoeken naar werk. Doet u dit niet, dan kan de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente uw uitkering tijdelijk verlagen.

Hulpaanbod

Re-integratie- en loopbaanbegeleiding

Organisaties

Re-integratiebedrijf

Deventer Schoon Familie - Lange Zandstraat

 0570-62 22 10 deventerschoonfamilie.nlLange Zandstraat 137412CDDeventer

Werkplaats31@

 06-53 42 99 23Randerstraat 317431PRDiepenveen

Philadelphia - de Bloemendal

 06-11 49 72 89 philadelphia.nlHet Laar 17414BJDeventer

Loopbaancoach of begeleider

Driekant Ambachtscentrum BV

 0575-51 51 42 driekant.nlLange Hofstraat 257201HTZutphen

at.groep

 085-48 33 240 at-zorg.nlHerfterlaan 398026RCZwolle

ABCdecirkel

 0570-76 91 25 abcdecirkel.nlKoningin Wilhelminastraat 18121AWOlst

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod