Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Diploma's zijn belangrijk. Ze laten zien wat u kunt en wat u geleerd heeft. Veel mensen hebben in de praktijk een heleboel kennis en ervaring opgedaan, zonder dat ze daar een diploma voor hebben gekregen. Is hier wat aan te doen?

Ervaringscertificaat

U kunt die kennis en ervaring vast laten leggen in een 'ervaringscertificaat'. Dat is een soort diploma. Een ervaringscertificaat kan handig zijn bij sollicitaties: u kunt ermee laten zien wat u allemaal kunt.
Gaat u een opleiding of cursus doen? Dan kunt u met een ervaringscertificaat vaak een vrijstelling voor bepaalde vakken krijgen.

Niet gratis

Uw contactpersoon bij UWV of de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente kan u helpen met het aanvragen van een ervaringscertificaat. De procedure kost tijd en geld. Meer informatie vindt u op ervaringscertificaat.nl en lerenenwerken.nl/ervaringscertificaat.

Ook het ervaringscertificaat zelf kost geld: u betaalt rond de € 1500. Maar u mag het bedrag aftrekken bij de belastingaangifte.

Uitkering?

Heeft u een van deze uitkeringen van UWV: Ziektewet, WIA, WAO, Wajong of Waz? Informeer dan bij uw contactpersoon of UWV het certificaat kan betalen.

Organisaties

UWV

UWV Kantoor Apeldoorn

 088-89 89 294 www.uwv.nlDeventerstraat 437311LVApeldoorn

UWV Zwolle

 0900-92 94 uwv.nlKoggelaan 58017JHZWOLLE

Vergelijk hulpaanbod