Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Volgt u een re-integratietraject ? Heeft u daarom opvang nodig voor uw kinderen? De Belastingdienst betaalt een groot deel van de kosten van kinderopvang. Dat heet kinderopvangtoeslag. Op toeslagen.nl kunt u berekenen hoeveel de Belastingdienst meebetaalt.

Wat betaalt u zelf?

De rest van de kosten betaalt u zelf. Voor die kosten kunt u soms bijzondere bijstand krijgen. U kunt bij uw gemeente vragen of u hiervoor in aanmerking komt.

Kinderopvangplaats

U regelt zelf een plekje voor uw kind bij een geregistreerde kinderopvangorganisatie. Heeft u een uitkering van de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente? Dan kan de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente u waarschijnlijk wel helpen met het vinden van een opvangplaats.

Wijzigingen in uw situatie

Als uw situatie wijzigt, dan kan dit gevolgen hebben voor uw kinderopvangtoeslag. Geef wijzigingen in uw situatie dan ook zo snel mogelijk aan de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente en de Belastingdienst door.

Kindregelingen

Als u niet of maar beperkt in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, kunt u een gemeentelijke subsidie aanvragen via het kindercentrum. Meer informatie over deze kindregelingen vindt u op de website van de gemeente.

Organisaties

Kinderopvang algemeen

GO Kidz

 06-50 40 69 37 www.gokidz.nlHet Laar 2537414BRDeventer

GOB Kabouters

 06-55 10 09 72 www.kaboutersbureau.nlDavid van BourgondiĆ«straat 527415XXDeventer

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod