Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Beschut werk is werk waarbij u in uw eigen tempo eenvoudige taken uitvoert. Het werk en uw werkplek zijn aangepast aan wat u kunt doen. U krijgt bij het werk de begeleiding die u nodig heeft.

Beschut werk is er voor mensen die wel kunnen werken, maar die extra begeleiding of een aangepaste omgeving nodig hebben. Meer informatie over beschut werk vindt u op de pagina van de Rijksoverheid. Hier kunt u ook een vragenlijst invullen, om te zien of u mogelijk in aanmerking komt voor beschut werk. Het UWV beoordeelt of u een beschutte werkplek nodig heeft. Vervolgens wordt u door Deventer Werktalent op een passende plek geplaatst en verder begeleid.

Het is mogelijk dat u op uw werkplek of bij uw werk extra voorzieningen nodig heeft, omdat u anders niet goed kunt werken. Uw begeleider zal met u op de werkplek de volgende dingen doornemen:

  • of uw werkplek geschikt is voor u;
  • of de ruimte waarin u gaat werken geschikt is voor u;
  • of de taken die u krijgt voor u goed uit te voeren zijn;
  • of het tempo waarin u moet werken niet te hoog is voor u;
  • en of u het aantal uren en het aantal dagen dat u moet werken kunt volhouden.

In Deventer kijkt de gemeente altijd naar wat u kunt, zodat u zich maximaal kunt ontwikkelen op de arbeidsmarkt. Het motto is daarbij: Iedereen Actief!

Als het nodig is, zal de werkplek of het werk zelf aan uw mogelijkheden worden aangepast. En als u meer of andere begeleiding nodig heeft, dan kunt u die krijgen. U kunt bijvoorbeeld hulp krijgen van een werkcoach of een begeleider van Deventer Werktalent

Organisaties

UWV

UWV Kantoor Apeldoorn

 088-89 89 294 www.uwv.nlDeventerstraat 437311LVApeldoorn

UWV Zwolle

 0900-92 94 uwv.nlKoggelaan 58017JHZWOLLE

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod