Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Een IOAZ-uitkering vraagt u aan bij het GROS.

Beslistermijn

Wanneer uw aanvraag compleet is, heeft het GROS 8 weken om te beslissen of u een IOAZ-uitkering kunt krijgen. U krijgt dan een brief waarin staat onder welke voorwaarden u de uitkering krijgt. De beslissing op uw aanvraag kan ook langer dan 8 weken duren. Het GROS mag langer de tijd nemen als zij dit in eigen beleid heeft vastgelegd. En het GROS mag de periode verlengen als ze meer tijd nodig heeft om een beslissing te nemen, bijvoorbeeld omdat u nog niet alle bewijsstukken op tijd heeft kunnen inleveren.

Wanneer aanvragen?

Een IOAZ-uitkering moet u aanvragen als uw bedrijf nog bestaat, dus voordat u helemaal stopt met uw bedrijf. Nadat u de uitkering heeft aangevraagd, moet u uw bedrijf of beroep binnen 1.5 jaar helemaal hebben beƫindigd.

Werkende partner

Heeft u een werkende partner die genoeg verdient? Dan kunt u geen IOAZ-uitkering aanvragen. Maar denkt u dat de inkomsten van uw partner ook minder worden of helemaal eindigen? Dan kunt u de IOAZ-uitkering wel aanvragen.

Links

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod