Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Ziekte kan grote gevolgen hebben als u een eigen bedrijf of zelfstandig beroep heeft. Als u een tijd niet werkt, heeft u ook geen inkomen. Een griepje zal vaak geen probleem zijn, maar wat als u langer ziek blijft?

Verzekering

Wilt u toch een inkomen als u lange tijd ziek bent? Dan moet u zelf een verzekering afsluiten. Er zijn verschillende mogelijkheden bij UWV of bij een verzekeringsmaatschappij. Sommige zorgverzekeraars bieden een collectieve zorgverzekering aan voor zzp'ers, via Stichting ZZP Nederland, zzp-nederland.nl.

Niet verplicht

U bent niet verplicht om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te nemen. Als u genoeg spaargeld heeft, kunt u een ziekteperiode misschien ook zelf overbruggen. Of u sluit u aan bij een broodfonds.

Te weinig geld of ouder dan 55

Heeft u niet genoeg geld en geen verzekering? Dan kunt u misschien bijstand krijgen van de gemeente. Bent u ouder dan 55 jaar en moet u door uw ziekte stoppen met uw bedrijf? Dan kunt u een IOAZ -uitkering aanvragen bij de gemeente.

Organisaties

UWV

UWV Kantoor Apeldoorn

 088-89 89 294 www.uwv.nlDeventerstraat 437311LVApeldoorn

UWV Zwolle

 0900-92 94 uwv.nlKoggelaan 58017JHZWOLLE

Vergelijk hulpaanbod