U heeft alles al geprobeerd, maar u kunt nog steeds niet rondkomen. Dan is er vaak extra ondersteuning mogelijk, bijvoorbeeld van de gemeente.

Regelingen van de gemeente

De gemeente heeft aanvullende regelingen voor mensen met een laag inkomen. Zo kunt u gemeentelijke heffingen vaak gespreid betalen. Soms is kwijtschelding mogelijk.

Financiële regelingen gemeente Deventer

Heeft u een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor financiële hulp. De gemeente Deventer kent een aantal regelingen om mensen met een laag inkomen te helpen:

Kijk op de website van de gemeente Deventer voor meer informatie over deze regelingen. U kunt ook langskomen op het publieksplein in het stadhuis als u een vraag heeft.

Voor (ouders van) jongeren tot 18 jaar die woonachtig zijn in de gemeente Deventer is er de mogelijkheid een aanvraag voor financiële ondersteuning te doen bij de Stichting Burgerweeshuis en Kinderhuis.

Meedoenregeling

Voor iedereen met een minimuminkomen is er de Meedoenregeling.

U en uw gezinsleden krijgen een bepaald bedrag per persoon om te besteden aan één (of meerdere) activiteiten. Bijvoorbeeld voor sport en spel, muziek en dans of voor uitstapjes.

Kijk bij Rechtop! welke mogelijkheden er voor u zijn. Voor gezinnen met kinderen biedt Stichting Leergeld mogelijkheden.

Hulp bij regelingen en formulieren

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van regelingen? Bijvoorbeeld moeite met het invullen van formulieren? Misschien kunnen mensen uit uw omgeving of vrijwilligers u helpen. Meer over hulp bij administratie en geldzaken.

Spreekuur voor hulp bij thuisadministratie

Heeft u advies of hulp nodig bij uw aanvraag en het invullen van formulieren? Een vrijwilliger van Carinova Thuisadministratie houdt iedere vrijdag van 9.00 -12.00 uur een inloopspreekuur in het Huis van de Wijk (Rivierenwijk).

Meer informatie over het spreekuur

Geldfit inloopspreekuur

Heeft u vragen over uw financiën of heeft u advies of hulp nodig bij uw administratie? Vrijwillige Thuisadministratie Carinova houdt iedere woensdag van 10.00 - 12.00 uur spreekuur GeldFit in de Bibliotheek Keizerslanden. Dit is een inloopspreekuur waarvoor u geen afspraak hoeft te maken.

Meer informatie over het GeldFitspreekuur

Organisaties

Rechtop!

Rechtop

 0570-62 80 90 rechtop.nuVetkampstraat 17416WKDeventer

Meer info, melding of aanvraag