Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

U heeft alles al geprobeerd, maar u kunt nog steeds niet rondkomen. Dan is er vaak extra ondersteuning mogelijk, bijvoorbeeld van de gemeente.

Regelingen van de gemeente

De gemeente heeft aanvullende regelingen voor mensen met een laag inkomen. Zo kunt u gemeentelijke heffingen vaak gespreid betalen. Soms is kwijtschelding mogelijk.

Financiële regelingen gemeente Deventer

Heeft u een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor financiële hulp. De gemeente Deventer kent een aantal regelingen om mensen met een laag inkomen te helpen:

Kijk op de website van de gemeente Deventer voor meer informatie over deze regelingen. U kunt ook langskomen op het publieksplein in het stadhuis als u een vraag heeft.

Voor (ouders van) jongeren tot 18 jaar die woonachtig zijn in de gemeente Deventer is er de mogelijkheid een aanvraag voor financiële ondersteuning te doen bij de Stichting Burgerweeshuis en Kinderhuis.

Meedoenregeling

Voor iedereen met een minimuminkomen is er de Meedoenregeling.

U en uw gezinsleden krijgen een bepaald bedrag per persoon om te besteden aan één (of meerdere) activiteiten. Bijvoorbeeld voor sport en spel, muziek en dans of voor uitstapjes.

Kijk bij Rechtop! welke mogelijkheden er voor u zijn. Voor gezinnen met kinderen biedt Stichting Leergeld mogelijkheden.

Spreekuur voor hulp bij formulieren

Iedere vrijdag van 9.00 – 12.00 uur kunt u terecht bij het spreekuur van Vrijwillige Thuisadministratie Carinova in Huis van de Wijk (Rivierenwijk). Vrijwilligers helpen u graag met het aanvragen van toeslagen en financiële regelingen of het invullen van formulieren. U kunt met dezelfde vragen ook terecht op het spreekuur Buurttafel. Deze spreekuren zijn niet voor belastingaangiftes.

Meer informatie over het spreekuur van Carinova

Geldfit spreekuur

Heeft u vragen over uw financiën of heeft u advies of hulp nodig bij uw administratie? Bijvoorbeeld bij het op orde brengen van post en rekeningen, het invullen van formulieren of het aanvragen van toeslagen? Dan kunt u terecht bij het spreekuur Geldfit, iedere woensdag van 10.00 - 12.00 uur in de Bibliotheek Keizerslanden.

Het spreekuur is een activiteit van Moedige Dialoog Salland, een samenwerking van verschillende organisaties in Deventer.

Meer informatie over het GeldFitspreekuur

Hulp bij regelingen en formulieren

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van regelingen? Bijvoorbeeld moeite met het invullen van formulieren? Misschien kunnen mensen uit uw omgeving of vrijwilligers u helpen. Meer over hulp bij administratie en geldzaken.

Organisaties

Rechtop!

Rechtop

 0570-62 80 90 rechtop.nuVetkampstraat 17416WKDeventer

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod