Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Heeft u een bijstandsuitkering en wilt u als zelfstandige beginnen? Dan krijgt u een jaar om op te starten. Uw uitkering loopt gewoon door. U moet wel toestemming vragen en u laten begeleiden door een deskundige.

Lening voor starters

Maakt u kosten tijdens de voorbereiding van uw bedrijf? Misschien kan het GROS u hiervoor een bedrag lenen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een cursus volgen of marktonderzoek doen. De lening is eerst renteloos. Pas als u echt als zelfstandige begint, moet u rente gaan betalen. U maakt dan ook afspraken over het terugbetalen van de lening.
U hoeft de lening niet terug te betalen als u besluit om niet als zelfstandige te gaan werken. Maar u moet dan wel goed kunnen uitleggen waarom u ermee stopt.

Van start

Vinden de deskundigen van het GROS dat uw bedrijf levensvatbaar is, dan kunt u echt gaan beginnen als zelfstandige. Uw bijstandsuitkering wordt dan definitief stopgezet.

Hulpaanbod

Bijstand

Individuele Inkomenstoeslag

Heeft u een minimuminkomen en geen uitzicht op werk? Bent u tussen...

Vergelijk hulpaanbod