Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Een eigen bedrijf beginnen kost geld. Veel mensen hebben zelf niet genoeg geld. Zij moeten dus geld lenen. Van familie, vrienden of bij de bank. Kunt u nergens terecht en wil de bank u niet helpen? En kunt u ook geen microkrediet krijgen van Qredits? Dan kan UWV u misschien helpen met een starterskrediet. Dat is een lening die u moet terugbetalen. U betaalt ook rente over de lening.

Mogelijkheden

Welke mogelijkheden zijn er?

  • U leent geld bij een bank; UWV staat garant voor het geval het mis gaat. Dit heet: borgstelling.
  • U leent geld van UWV.

Ondernemingsplan

Om hulp van UWV te krijgen, moet u wel een goed ondernemingsplan hebben. Dit plan bespreekt u met de arbeidsdeskundige. De arbeidsdeskundige bekijkt vervolgens of u gezond genoeg bent om een bedrijf te beginnen en of uw plan kans van slagen heeft.

Welk bedrag?

Het bedrag waarvoor het UWV borg staat of dat u kunt lenen is in 2020 maximaal € 37.398. Voor kosten die u tijdens de voorbereiding maakt, kunt u een extra bedrag lenen. Ook dit extra bedrag moet u (met rente) terugbetalen.

Aanvragen

Het starterskrediet en voorbereidingskrediet vraagt u aan bij UWV. Op uwv.nl vindt u meer informatie over de regeling en de voorwaarden.

Vergelijk hulpaanbod