Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Gaat u voor uzelf beginnen, in uw eigen bedrijf of beroep? Dan kan UWV de hulpmiddelen of voorzieningen betalen die u door uw ziekte of beperking nodig heeft om uw werk te doen. Bijvoorbeeld: een aangepast bureau (=hulpmiddel), vervoer naar uw werk of hulp door een gebaren- en schrijftolk (=voorziening). UWV betaalt de kosten helemaal of voor een deel.

Voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden om een hulpmiddel of voorziening aan te vragen:

  • U begint met uw eigen bedrijf of beroep.
  • U heeft bij de start een ziekte of beperking.
  • Door die ziekte of beperking heeft u een hulpmiddel/voorziening nodig, nu of later.
  • Het kan ook zijn dat u binnen 3 jaar na de start nieuwe gezondheidsproblemen erbij krijgt. Ook voor die nieuwe gezondheidsproblemen kunt u dan een hulpmiddel/voorziening krijgen, als dat nodig is.

Inkomensgrens

Vanaf 3 jaar na de start van uw eigen bedrijf, is er een inkomensgrens. U krijgt vanaf dat moment alleen nog een hulpmiddel of voorziening als u minder dan € 89.479,50 bruto verdient (bedrag januari 2020).

Aanvragen

U moet de vergoeding zelf aanvragen bij UWV. Doe dat voordat u de kosten maakt. UWV betaalt namelijk alleen de goedkoopst mogelijke oplossing. Dat kan een andere oplossing zijn dan waar u aan denkt. Misschien wijst UWV uw aanvraag zelfs af. Wacht dus tot u zekerheid over de vergoeding heeft.

Organisaties

UWV

UWV Kantoor Apeldoorn

 088-89 89 294 uwv.nlDeventerstraat 437311LVApeldoorn

UWV Zwolle

 0900-92 94 uwv.nlKoggelaan 58017JHZWOLLE

Vergelijk hulpaanbod