Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Als u wordt ontslagen, gaat u een onzekere periode tegemoet. Kom dus meteen in actie! Dit kunt u doen om weer snel aan het werk te komen.

Vraag advies

  • Kijk of het ontslag terecht is. Twijfelt u? Vraag advies aan een Juridisch Loket of de vakbond (als u lid bent).
  • U kunt ook advies vragen aan een jurist arbeidsrecht, maar dat kost meestal geld. Heeft u een rechtsbijstandsverzekering afgesloten voor werk en inkomen? Dan vergoedt de verzekering dit advies.

Zoek nieuw werk

Het is verstandig om meteen op zoek naar een baan te gaan. Wacht niet tot uw laatste werkdag. U vindt makkelijker een nieuwe baan als u nog werk hebt.

Een nieuw vak leren

Zijn er op uw vakgebied weinig vacatures? Bedenk dan wat voor werk u ook zou willen doen. Zoek uit welke diploma's u daarvoor nodig hebt. Misschien kunt u alvast beginnen met bijscholen of omscholen , of een leerwerkplek zoeken.

UWV

Schrijf u in bij UWV op werk.nl. Dit doet u tegelijk met het aanvragen van een uitkering. U hoeft dus niet te wachten tot uw laatste werkdag. UWV kan u al eerder helpen met werk zoeken.

Vraag aan UWV of aan uw werkgever of er een mobiliteitscentrum is. Dat is een plek waar UWV, gemeenten, bedrijven, scholen en uitzendbureaus samenwerken om mensen van werk naar werk te helpen. U kunt op die manier misschien bij een bedrijf gedetacheerd worden of een bijscholing doen.

Hulpaanbod

Juridische dienstverlening

Juridisch advies

Bij ScheidingsWijze[n] zijn de krachten, kennis en kunde van...

Juridische dienstverlening

Slachtofferhulp Nederland helpt met het verhalen van schade in een...

Organisaties

Juridisch Loket of rechtswinkel

Het Juridisch Loket, locatie Deventer

 0900-80 20 juridischloket.nlSmedenstraat 2867411RDDeventer

Advocaat

IJsseladvocaten

 0570-50 30 90 ijsseladvocaten.nlKoningin Wilhelminalaan 227433CHSchalkhaar

Advocatenkantoor Wattilete

 026-35 28 833 advocatenkantoorwattilete.nlRijnkade 376811HAArnhem

UWV

UWV Kantoor Apeldoorn

 088-89 89 294 www.uwv.nlDeventerstraat 437311LVApeldoorn

UWV Zwolle

 0900-92 94 uwv.nlKoggelaan 58017JHZWOLLE

Vergelijk hulpaanbod