Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Bijscholen of omscholen met behoud van uw uitkering kan, maar er gelden wel voorwaarden.

Voorwaarden

  • Zonder de cursus of opleiding kunt u moeilijk werk vinden.
  • De cursus of opleiding mag niet langer duren dan een jaar jaar. Uitzonderingen zijn mogelijk.
  • Laat u zich omscholen dan moet er - ook op langere termijn - werk te vinden zijn in het beroep.

Is aan al deze voorwaarden voldaan? Dan kunt u de cursus of opleiding waarschijnlijk met behoud van uitkering doen. Bovendien hoeft u niet of minder vaak te solliciteren. Overleg altijd met uw contactpersoon bij UWV of de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente (Werk en Inkomen) voordat u met een cursus of opleiding begint. U weet dan van tevoren waar u aan toe bent.

Krediet

Om uw cursus of opleiding te betalen kunt u misschien gebruikmaken van het LevenLangLerenkrediet. Maar het lenen van geld kan gevolgen hebben voor uw uitkering. Meer informatie vindt u op duo.nl/levenlanglerenkrediet.

Bent u ouder dan 40 jaar? Wilt u een ambacht leren? Via ambachtnederland.nl is het mogelijk om met behoud van uw uitkering de opleiding te volgen. U betaalt wel zelf een eenmalige bijdrage.

Organisaties

UWV

UWV Kantoor Apeldoorn

 088-89 89 294 www.uwv.nlDeventerstraat 437311LVApeldoorn

UWV Zwolle

 0900-92 94 uwv.nlKoggelaan 58017JHZWOLLE

Vergelijk hulpaanbod