Lukt zelf koken u niet meer? En kunnen anderen u hier niet genoeg bij helpen? Dan kunt u ook gebruik maken van een maaltijdvoorziening.

Maaltijdservice

Er zijn organisaties die maaltijden thuis bezorgen. Dit heet ook wel een maaltijdservice. Meestal kunt u kiezen uit een aantal gerechten. Het kan zijn dat u het eten dan nog moet opwarmen in de oven of de magnetron.

U kunt afspreken op welke dagen en tijdstippen u graag maaltijden bezorgd wilt krijgen. U heeft geen verplichtingen. Als u het wilt stopzetten, kunt u dat direct doen.

De maaltijden kosten ongeveer 5 tot 10 euro.

Samen eten met buurtgenoten

Op steeds meer plekken kunnen buurtgenoten met elkaar eten. Dit heet dan bijvoorbeeld eetpunt of buurtrestaurant. Voor een klein bedrag schuift u gezellig aan bij uw buurtgenoten en krijgt u een warme maaltijd. Vaak is het in het buurtcentrum, verzorgingshuis of ouderencentrum.

Maaltijden delen met de buren

Thuisafgehaald.nl is een website waarop mensen maaltijden kunnen delen met hun buren. U voert uw postcode in en ziet dan welke maaltijden er in uw buurt beschikbaar zijn. Die kunt u dan zelf ophalen. De gemiddelde prijs van een maaltijd op Thuisafgehaald.nl is zo'n 5 euro.

Op Thuisafgehaald.nl kunt u ook zoeken naar een vaste thuiskok. Via Thuisafgehaald Abonnementen kunt u voor vaste dagen in de week een maaltijd bestellen bij dezelfde persoon. Een vaste kok kan de maaltijd ook aan huis bezorgen.

Hulp via sociaal team of gemeente Deventer

Heeft u vragen over het regelen van een maaltijdvoorziening? U kunt bij bij het Loket Publiekscontacten zorg van de gemeente Deventer terecht voor informatie en advies. Of neem contact op met het sociale team van uw wijk.

Soms is er via de gemeente ook een korting mogelijk op maaltijdvoorzieningen van organisaties. Dit kunt u bij Publiekscontacten Zorg van de gemeente Deventer navragen.

Organisaties

Maaltijdvoorziening

Meester Geertshuis

 0570-61 33 40 meestergeertshuis.nlAssenstraat 207411JTDeventer

BuurtEetTafel - Zandweerd

Everhard van Reijdtstraat 107412EADeventer

Carinova - Hoofdkantoor

 0900-86 62 carinova.nlSt. Jozefplein 17415EHDeventer

Wmo-loket

Gemeente Deventer

 14 05 70 deventer.nlGrote Kerkhof 17411KTDeventer

Hulpaanbod

Maaltijdvoorziening algemeen

Pot van Geert

Voor ieder die het leuk vind samen te eten, te koken en af te...

Maaltijdservice

Koelverse maaltijden in Olst-Wijhe, Deventer, Raalte en Holten....

Samen eten

Krachtvoer

Krachtvoer is een maandelijkse ontbijtbijeenkomst voor ieder die...

BuurtEetTafel

Elke 2e en 4e donderdag van de maand wordt er gekookt voor en door...