Wanneer u er niet uitkomt met uw schuldeisers, kunt u schuldhulpverlening aanvragen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling Budget Adviesbureau Deventer. Daarnaast kunt u eventueel naar het Juridisch Loket, het Sociale Team of de sociaal raadslieden voor advies. Deze instanties kunnen u helpen of in contact brengen met een schuldhulpverlener.

Hulp bij schulden

De mensen van de schuldhulpverlening brengen uw situatie in kaart en treffen een regeling met uw schuldeisers. Een hulpverleningstraject duurt meestal een aantal jaren.

Soms is het nodig dat de schuldhulpverleners tijdelijk uw inkomen beheren. Zij zorgen er dan voor dat uw vaste lasten van dit inkomen betaald worden. Elke week of maand krijgt u een deel van uw inkomen om boodschappen van te doen. Dit heet budgetbeheer. Het uiteindelijke doel is dat u uw geldzaken weer onder controle hebt en zonder schulden verder kunt.

Hoe regel ik hulp?

Voor schuldhulpverlening van de gemeente komt u in aanmerking als u (dreigende) schulden heeft die u niet zelf kunt oplossen. Bij het Budget Adviesbureau Deventer (BAD) van de gemeente kunt u informeren of een afspraak maken.

Het Budget Adviesbureau Deventer biedt schuldhulp, maar is er ook voor iedere inwoner die vragen heeft over geldzaken of er financieel even niet uitkomt. Vindt u het moeilijk om iedere maand rond te komen? Verandert uw financiële situatie binnenkort, omdat u bijvoorbeeld gaat trouwen, een kind krijgt of uw baan kwijtraakt? Blijf niet met uw vragen en zorgen zitten, maar kom langs bij het BAD.

Sociaal Team of Kredietbank

U kunt ook terecht bij het Sociaal Team in uw wijk of bij de Kredietbank Salland. De Kredietbank Salland geeft advies en helpt u met een persoonlijke lening als u geen geld kunt lenen bij een gewone bank.

Geldfit inloopspreekuur

Heeft u vragen over uw financiën of heeft u advies of hulp nodig bij uw administratie? Vrijwillige Thuisadministratie Carinova houdt iedere woensdag van 10.00 - 12.00 uur spreekuur GeldFit in de Bibliotheek Keizerslanden. Dit is een inloopspreekuur waarvoor u geen afspraak hoeft te maken.

Meer informatie over het GeldFitspreekuur

Organisaties

Schuldhulpverlener

Gemeente Deventer - Budget Adviesbureau Deventer

 14 05 70 deventer.nlGrote Kerkhof 17411KTDeventer

Kiers advocaten & mediators

 0570-61 25 35 kiersadvocaten.nlPikeursbaan 47411GVDeventer

Vrijwillige Thuisadminstratie Carinova

 0570-51 81 87H.G. Gooszenstraat 107415CLDeventer

Hulpaanbod

Schuldhulpverlening

Schuldhulpverlening

Advies over uw financiële situatie en schuldhulpverlening.

Kredietbank Salland en Omstreken

De Kredietbank is er op uit om u verantwoord en veilig te laten...

De financiële p€ptalk

Financiële p€ptalk is een persoonlijk adviesgesprek over...

Hulp bij schulden door maatjes en buddy's

Budgetcoaches

Een speciaal daartoe opgeleide vrijwilliger wordt aan een...

Spreekuren geldzaken en administratie

Grip op de knip

U wordt geholpen met budgetbeheer en andere geldzaken.

Meer info, melding of aanvraag