Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Heeft u schulden, dan kunt u schuldhulpverlening aanvragen. Ook als u beginnende schulden heeft die nog maar klein lijken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling Budget Adviesbureau Deventer. Daarnaast kunt u eventueel naar het Juridisch Loket, of de sociaal raadslieden voor advies.

Deze instanties kunnen u helpen of in contact brengen met een schuldhulpverlener. Een schuldhulpverlener helpt u om uiteindelijk weer schuldenvrij te worden.

Hulp op maat

De mensen van de schuldhulpverlening brengen eerst uw situatie in kaart. Samen met u bekijken zij hoe groot uw geldproblemen zijn en welke hulp daar het beste bij past. Lichte hulp: bijvoorbeeld tips en adviezen, een budgetcursus of hulp van een vrijwilliger. Of zwaardere hulp: een schuldregeling.

Schuldregeling treffen

Als blijkt dat tips en coaching niet voldoende zijn om uit de schulden te komen, dan kunnen de schuldhulpverleners u helpen door een regeling te treffen met uw schuldeisers.

De mensen van de schuldhulpverlening bekijken eerst de hoogte van uw schulden en uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Ze bekijken ook hoeveel geld u elke maand nodig heeft om van te leven. Daarna proberen ze tot een regeling te komen met uw schuldeisers. Dit heet de minnelijke schuldregeling. Zo’n hulpverleningstraject duurt meestal een aantal jaren.

Kredietbank

U kunt ook terecht bij de Kredietbank Salland. De Kredietbank Salland geeft advies en helpt u met een persoonlijke lening als u geen geld kunt lenen bij een gewone bank.

Budgetbeheer

Soms is het nodig dat hulpverleners tijdelijk uw inkomen beheren. Zij zorgen er dan voor dat uw vaste lasten van dit inkomen betaald worden. Elke week of maand krijgt u een deel van uw inkomen om boodschappen van te doen. Dit heet budgetbeheer.

Hoe regel ik hulp?

Voor schuldhulpverlening van de gemeente komt u in aanmerking als u (dreigende) schulden heeft die u niet zelf kunt oplossen. Bij het Budget Adviesbureau Deventer (BAD) van de gemeente kunt u informeren of een afspraak maken.

Het Budget Adviesbureau Deventer biedt schuldhulp, maar is er ook voor iedere inwoner die vragen heeft over geldzaken of er financieel even niet uitkomt. Vindt u het moeilijk om iedere maand rond te komen? Verandert uw financiële situatie binnenkort, omdat u bijvoorbeeld gaat trouwen, een kind krijgt of uw baan kwijtraakt? Blijf niet met uw vragen en zorgen zitten, maar kom langs bij het BAD.

Soms neemt de gemeente contact op

Het kan ook gebeuren dat de gemeente u schuldhulp aanbiedt, zonder dat u zich heeft aangemeld. Dit kan gebeuren als u achterloopt met het betalen van bepaalde vaste lasten. Uw woningverhuurder, zorgverzekeraar en energieleverancier moeten betalingsachterstanden melden bij de gemeente, zodat de gemeente u hulp kan aanbieden.

Wachttijd en spoedgevallen

Meldt u zich voor schuldhulp, dan kunt u uiterlijk binnen 4 weken terecht voor een eerste gesprek. Komt u door uw schulden meteen in grote problemen? Dan moet de schuldhulpverlener van de gemeente u al binnen 3 dagen na uw melding helpen. Dit geldt als:

Geldfit spreekuur

Heeft u vragen over uw financiën of heeft u advies of hulp nodig bij uw administratie? Bijvoorbeeld bij het op orde brengen van post en rekeningen, het invullen van formulieren of het aanvragen van toeslagen? Dan kunt u terecht bij het spreekuur Geldfit, iedere woensdag van 10.00 - 12.00 uur in de Bibliotheek Keizerslanden.

Het spreekuur is een activiteit van Moedige Dialoog Salland, een samenwerking van verschillende organisaties in Deventer.

Meer informatie over het GeldFitspreekuur

Schuldsanering

Lukt het niet om samen met de schuldhulpverleners tot een oplossing te komen met de schuldeisers? Dan is wettelijke schuldsanering misschien een mogelijkheid.

Hulpaanbod

Schuldhulpverlening

Schuldhulpverlening

Advies over uw financiële situatie en schuldhulpverlening.

Inloopspreekuur

Het Budget Adviesbureau Deventer (BAD) wil voorkomen dat...

Budgetcoaching

Onze budgetcoaches helpen mensen om hun administratie weer op orde...

Hulp bij schulden door maatjes en buddy's

Budgetcoaches

Een speciaal daartoe opgeleide vrijwilliger wordt aan een...

Budgetcoaching

Beschermingsbewind, Budgetbeheer, Budgetcoaching & Mentorschap

De belangrijkste taak van een bewindvoerder...

Inloopspreekuur

Het Budget Adviesbureau Deventer (BAD) wil voorkomen dat...

Financiële coaching

U kunt om verschillende redenen gebruik maken van een budgetcoach....

Budgetbeheer

Beschermingsbewind, Budgetbeheer, Budgetcoaching & Mentorschap

De belangrijkste taak van een bewindvoerder...

Schuldhulpverlening

Advies over uw financiële situatie en schuldhulpverlening.

Inloopspreekuur

Het Budget Adviesbureau Deventer (BAD) wil voorkomen dat...

Agenda

Spreekuren geldzaken en administratie

22SEP

Spreekuur GeldFit in bibliotheek Keizerslanden

Geld Fit Deventer Uitgangspunt is dat bezoekers dezelfde ochtend ter plekke worden geholpen door professionele en vrijwillige hulpverleners op gebied van onder andere toeslagen,...

24SEP

Grip op de knip

U wordt geholpen met budgetbeheer en andere geldzaken.

24SEP

Spreekuur Thuisadministratie Huis vd Wijk

Elke vrijdagochtend van 0.9.00 uur tot 12.00 uur inloop, u wordt geholpen door een geschoolde Vrijwillige Budgetcoach van Carinova vrijwillige Thuisadministratie. U kunt hier...

Organisaties

Schuldhulpverlener

Vrijwillige Thuisadminstratie Carinova

 0570-51 81 87 H.G. Gooszenstraat 107415CLDeventer

Gemeente Deventer - Budget Adviesbureau Deventer

 14 05 70 deventer.nlGrote Kerkhof 17411KTDeventer

Juridisch Loket of rechtswinkel

Het Juridisch Loket, locatie Deventer

 0900-80 20 juridischloket.nlSmedenstraat 2867411RDDeventer

Het Juridisch Loket, locatie Zwolle

 0900-80 20 juridischloket.nlKoggelaan 158017JNZwolle

Schuldhulpverlening: budgetcoach

HBVBudgetcoach & HBVThuisadministratie

 06-27 37 03 96 hbvbudgetcoach.nl

Hulpdiehelpt

 085-30 37 276 hulpdiehelpt.nlHofstraat 817607ACAlmelo

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod