Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Detachering wil zeggen dat u in dienst komt van de gemeente of een re-integratieorganisatie en vervolgens uitgeleend wordt aan een bedrijf. In Deventer wordt dit uitgevoerd door Deventer Werktalent.

Intensieve begeleiding

Deventer Werktalent zendt u uit naar een bedrijf dat een baan voor u heeft. Dit bedrijf gaat u intensief begeleiden.

Voor wie

Alleen mensen met een bijstands-, IOAW-, of IOAZ-uitkering kunnen een detacheringsbaan via Deventer Werktalent krijgen.

Werkervaring

Detachering kan geschikt zijn als het u niet lukt om zelf een baan te vinden. Via detachering doet u werkervaring op en leert u hoe het is om een baan te hebben. Dat maakt het makkelijker om daarna zelf op zoek te gaan naar een baan. Maar vaak hoeft dat niet en kunt u blijven bij het bedrijf waar u bent gedetacheerd. Deventer Werktalent zoekt de bedrijven daarop uit.

Onderdeel van re-integratie

Detachering is een onderdeel van re-integratie. Het is de bedoeling dat een detacheringsbaan minstens 6 maanden duurt maar niet langer dan 36 maanden. Ook is het de bedoeling dat u minstens 32 uur werkt. Korter of minder werken kan niet, want dan doet u te weinig werkervaring op. U verdient het minimumloon.

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod