Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Algemene informatie

Stichting OOPOEH – Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier

Veel senioren missen het gezelschap van een hond maar willen er zelf niet meer een aanschaffen. Stichting OOPOEH stimuleert 55-plussers zich in te zetten als maatje, als OOPOEH, voor honden in de buurt. OOPOEH wil hiermee drie vliegen in één klap slaan: senioren helpen aan meer gezelschap en beweging, baasjes helpen aan een betrouwbare oppas en honden helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben. Om zoveel mogelijk ouderen de gelegenheid te geven om OOPOEH te worden proberen we zoveel mogelijk verschillende diersoorten te werven. Dus ook voor ouderen die minder mobiel zijn, zijn er dieren om gezelschap te houden (denk aan een knaagdier, vogel, oudere kat of hond). Senioren hoeven uiteraard geen opa of oma te zijn om mee mogen doen, zeker niet. Als OOPOEH wordt een 55-plusser oppas-opa of oma van de hond.

OOPOEH HELPT SENIOREN

Senioren in Nederland beschikken over een grote dosis levenservaring, energie en kennis. En willen die benutten door iets leuks en zinvols te doen. Met OOPOEH bieden 55+ers zich aan als maatje voor een hond. Veel van hen zijn graag in het gezelschap van een hond maar willen de volledige zorg niet meer dragen. Stichting OOPOEH biedt voor hen uitkomst. Zij kunnen zelf kiezen met welk dier ze maatjes willen worden. Zo helpen zij een baasje en huisdier! Naast het gezelschap van een hond stimuleert OOPOEH contact tussen het baasje van de hond en de OOPOEH door ze voor een langere tijd aan elkaar te koppelen. Zo hebben hond en baasje een vaste vertrouwde oppas en kan de OOPOEH een band opbouwen met het dier en baasje. Ook de OOPOEH’s onderling ontmoeten elkaar: Stichting OOPOEH organiseert leuke uitjes voor alle ingeschreven OOPOEH’s, baasjes (en soms ook de huisdieren) om de OOPOEH’s te bedanken voor hun inzet. Ouderen krijgen door OOPOEH niet alleen een socialer leven: het zorgen voor een dier blijkt ook goed te zijn voor de gezondheid. Zo verbetert het de conditie, stemming en helpt het tegen een hoge bloeddruk.

OOPOEH HELPT BAASJES EN HONDEN

OOPOEH’s helpen huisdierbezitters door voor hun dier te zorgen als zij dat niet kunnen, maar zij helpen ook de honden. Als het baasje van huis is, voelen veel huisdieren zich eenzaam. Overdag moeten zij vaak lang wachten tot hun baasje weer thuiskomt. Wat is er dan beter dan een leuke, goede oppas? Een OOPOEH! Stichting OOPOEH bevordert het sociale leven en de gezondheid van 55-plussers.

Contactinformatie

 020-78 53 745Keizersgracht 3441016EZ Amsterdam www.oopoeh.nlLaatste controle: mei 2021

Plan route

Toegankelijkheid

Toegankelijk: Ja

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag

Contactpersonen

Hulpaanbod

Gezelschap van een huisdier

Dagbesteding voor ouderen door ze als oppas aan een huisdier in de buurt te koppelen. Een oudere krijgt een gratis dagbesteding. Met een huisdier krijgt de oudere sneller en gemakkelijker sociale contacten. Zeker in het geval van een hond krijgt een oudere veel meer aanspraak en, niet in de...

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Vrijwilligersorganisatie Welzijnswerk
Vergelijk hulpaanbod