Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Algemene informatie

Iedereen wil zich graag gezond en gelukkig voelen. Invloed hebben op het leven en wonen in een fijne buurt. Maar soms spelen er zaken die dat verstoren. Voor korte of voor langere periode. Dat kan over van alles gaan:

geld, wonen, gezondheid, opvoeden of omgangsvormen in de buurt.

 

Wat helpt dan om zélf weer de touwtjes in handen te krijgen? Welke acties dragen bij om weer mee te kunnen doen? Of om de buurt gezelliger te maken?

Iedereen kan meedoen

Wij geloven in de kracht en mogelijkheden van mensen. Wij zetten ons in om dat te versterken. En als dat nodig is ondersteuning te bieden. Of te zorgen dat mensen ondersteunende voorzieningen krijgen. Zodat iedereen er toe doet in de buurten en iedereen mee kan doen.

Team Toegang Wmo ondersteunt u

Wij zijn Team Toegang Wmo. Thuis in de wijk. Te vinden in alle wijken en dorpen. Om inwoners te ondersteunen zelf de touwtjes in handen te houden. Om inwoners in verbinding te brengen met anderen, zodat nieuwe initiatieven ontstaan. We werken samen met professionals in de buurt, zoals de gezinscoaches, WijDeventer, huisartsen, politie en kinder- en jongerenwerk.

Samen met u

Het adviseren van inwoners doen we kosteloos. Samen op zoek naar een oplossing. We kijken mee en we kijken verder. Dat is onze kracht.

Uw vraag of idee

Wilt u advies of zoekt u een luisterend oor? Heeft u een idee waardoor uw wijk prettiger en veiliger wordt? Neem contact op met Team Toegang Wmo. Wij helpen u graag verder.

 

ONTMOETEN DAGINVULLING VERVOER THUIS GELDZAKEN HUISHOUDEN LEEFBARE WIJK

Contactinformatie

Bibliotheek Centrum 0570-69 53 99 (Algemeen Gemeente Deventer)Stromarkt 187411PK Deventer www.socialeteamsdeventer.nlLaatste controle: juni 2021

Plan route

Postadres
Postbus 50007400GC Deventer

Toegankelijkheid

Toegankelijk: Ja

Hulpaanbod

Keukentafelgesprek

Wat is precies uw vraag (of idee) en situatie? In een keukentafelgesprek stelt de medewerker van het sociaal team vragen om dit helder te krijgen. Zo kan de medewerker goed met u meedenken. Het uiteindelijke doel van het keukentafelgesprek is dat er een plan ontstaat waarmee u verder...

Vrijwillige coach

Mensen helpen bij het omgaan met alledaagse problemen, dat is waar vrijwillige coaches zich op richten. Niet door problemen op te lossen voor anderen, maar door mensen te helpen ze zèlf op te lossen. Iedereen kent ze vast wel: van die situaties waarin je even geen grip lijkt te hebben op je...

Wijk 16 Uw buurtstation (dagactiviteiten)

Medewerkers van zorgorganisatie Beter Thuis Wonen zorgen voor professionele begeleiding van de deelnemers aan de dagactiviteiten. De activiteiten zijn bedoeld voor bewoners die het fijn vinden om één of twee dagen in de week met andere bewoners uit de wijk door te brengen en/of mee te doen aan...

Algemene voorziening

Activiteiten

Jeu de boules Raambuurt

Elke dinsdag en donderdag wordt er op de jeu de boulesbaan aan het Laboratoriumplein jeu de boules gespeeld. Jeu de boule is een vaardigheidsspel dat in de buitenlucht wordt gespeeld. Samen met andere bewoners uit de wijk Raambuurt of Knutteldorp speelt u (vaak in koppels) tegen elkaar....

Spreekuur tijdens Buurttafel Binnenstad

Inwoners van de binnenstad kunnen voor vragen en advies op het gebied van financiën, administratie, wonen, opvoeding, werk, vrije tijd, zorg en ondersteuning of gewoon een kopje koffie terecht bij de Buurttafel Binnenstad. Dit is het gratis inloopspreekuur van het sociaal team Binnenstad en de Hoven en de Vrijwillige Thuisadministratie.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Maatschappelijk werk Wijkteam
Vergelijk hulpaanbod