Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Algemene informatie Contract met de gemeente

Zelf zorgen voor een schone straat en buurt; maar wel met een beetje hulp…

De Deventer Schoon Familie wil een schone stad, zonder zwerfvuil, onkruid, bladeren, vuurwerkresten en hondenpoep. Die schone stad moet er komen door er sámen met de bewoners aan te werken!

Om je eigen buurt schoon en opgeruimd te houden hoef je niet te wachten tot iemand dat voor je komt doen. Met andere woorden: je hoeft niet te wachten tot er professionele schoonmakers komen om de straat schoon te maken.
Een schone straat in een schone buurt is fijn om in te wonen. Een schone buurt laat zien dat je ook wat voor de andere mensen die in die buurt wonen wilt betekenen.
Een schone straat en buurt zorgt er voor dat je je prettig en veilig voelt.
De Deventer Schoon Familie speelt hierbij een belangrijke rol.

Een kleine 4000 mensen, bedrijven, scholen en instellingen zijn al lid van de Deventer Schoon Familie. Hoe meer mensen er lid zijn, hoe meer ze kunnen bereiken. De Deventer Schoon Familie wil dan ook graag nog veel groter worden.

De Deventer Schoon Familie gebruikt het pand aan de Lange Zandstraat als uitvalsbasis op  voor acties, bijeenkomsten met bewoners en natuurlijk als overlegruimte.    

De Deventer Schoon Familie is onderdeel van Cambio/Circulus-Berkel.

Contactinformatie

 0570-62 22 10Lange Zandstraat 137412CD Deventer www.deventerschoonfamilie.nlLaatste controle: mei 2021

Plan route

Postadres
Diepenveenseweg 1b7413AK Deventer

Toegankelijkheid

Openingstijden

Contactpersoon

Hulpaanbod

Bewonersgroepen en acties organiseren

Als lid van de Deventer Schoon Familie kun je samen met andere (buurt)bewoners een bewonersgroep vormen om een of meerdere acties in de buurt te organiseren. Je kunt dan een aantal dingen samen proberen te regelen. Voorbeelden hiervan zijn: Met elkaar en met functionarissen uit de wijk zoeken...

DSF-Shop

Onder het motto: ‘Voor wat, hoort wat’ krijgt u – als lid van de DSF - Cambi’s als u een koeriertje aanmeldt. In de DSF-shop kunt u voor de gespaarde Cambi’s handige artikelen kopen. Vanaf 15 november 2018 heeft de Deventer Schoon Familie het assortiment behoorlijk...

Koeriertjes

Het is heel fijn als bewoners meehelpen om Deventer schoon te houden.  Dat kan door afval in de openbare ruimte te verzamelen en op te ruimen onder het motto: 'U veegt, wij halen!'Cambio en de Deventer Schoon Familie helpen u vervolgens met het afvoeren van dit afval. Het verzamelde afval...

Lidmaatschap Deventer Schoon Familie

Als lid van de Deventer Schoon Familie ondertekent u de volgende verklaring:Ja, ik vind het heel gewoon om mee te helpen de straat schoon te houden en daarom word ik lid van de Deventer Schoon Familie. Als lid van de Deventer Schoon Familie: Gooi ik mijn eigen afval altijd in een afvalbak....

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Vergelijk hulpaanbod