Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Algemene informatie Contract met de gemeente

Esther Smit verzorgt kleinschalige logeeropvang, dagopvang en creatieve dagbesteding (ik ben beeldend kunstenaar). Verder behoort respijtzorg (ter ontlasting van mantelzorgers) tot de mogelijkheden. Naast gewone dagbesteding, behoort creatieve dagbesteding tot de mogelijkheden. Haar atelier in de Van Hetenstraat is niet toegankelijk voor rolstoelen. 
Verder is Esther Smit PGB hulp en ambulant begeleider van mensen met een lichte verstandelijke beperking of lichamelijke handicap. Ook kan zij er voor zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen, door ondersteuning en begeleiding te bieden bij de dagelijkse verzorging, dagbesteding, boodschappen doen, administratie, computergebruik, ziekenhuisbezoek etc.  

Contactinformatie

 0570-54 64 98 06-21 83 51 16De Haarmansenk 967433HN Schalkhaar www.madebyesther.nlLaatste controle: mei 2021

Plan route

Toegankelijkheid

Esther Smit is gespecialiseerd in het begeleiden van cliënten die al dan niet rolstoel gebonden zijn geraakt, bijvoorbeeld als gevolg van MS. Ook mensen met een niet aangeboren hersenaandoening kunnen door Esther Smit begeleid worden. Hierbij gaat het om regievoering van huishouden en financiën, het begeleiden van medische bezoeken en andere bezoeken. Verder biedt beeldend kunstenaar Esther Smit creatieve dagbesteding. Zij heeft een eigen atelier op de Van Hetenstraat in Deventer. Hierbij kan het gaan om zowel jeugdigen als volwassenen. Verder verzorgt Esther respijtzorg ter ontlasting van mantelzorgers. Op dit moment is zij op dinsdag en woensdag ochtend PGB hulp bij een geestelijk gehandicapte jongen van 25, van Iraanse afkomst. Naast het verbeteren van de taalvaardigheid, staan wandelen en het verbeteren van de conditie centraal, waarbij ook het thuisfront ontlast wordt.

Openingstijden

PGB Hulp is altijd maatwerk. Werktijden in onderling overleg. Prijs indicatie: € 25,= per uur

Contactpersoon

Hulpaanbod

Ambulante Begeleiding

Meestal weet een PGB houder goed welke zorg hij of zij nodig heeft. In overleg wordt een plan van aanpak gemaakt. De zorg wordt altijd op maat gegeven. Zorg in Natura wordt aangeboden aan mensen met een zorgindicatie. In de gemeente Deventer wordt de aanmelding verzorgd door de diverse wijkteams van de gemeente Deventer.

Contract met de gemeente

Ambulante woonbegeleiding

Esther Smit biedt ondersteuning bij het voeren van een gestructureerde huishouding. Boodschappen doen, opruimen, administratie regelen, communicatie verzorgen met diverse instanties, hulp bij bezoeken aan arts, ziekenhuis of instanties... kortom: de begeleiding is vrij breed. PGB begeleiding of Zorg in Natura.

Begeleiding naar een werkzaam bestaan

Esther Smit werkt niet met grote groepen. Eén op één begeleiding en maatwerk staan centraal. De te vinden baan, zal dus afhangen van de wensen en vaardigheden van de cliënt. Door de persoonlijke aanpak voelen ook mensen met afwijkingen in het autistisch spectrum zich snel thuis bij ons.

Creatieve Dagbesteding

* Creatieve dagbesteding

dagopvang

Contract met de gemeente

logeeropvang

De Haarmansenk ligt in een rustige buurt. 

Contract met de gemeente

Persoonlijke verzorging thuis

* Hulp bij aankleden * Hulp bij douchen * Hulp bij scheren * Hulp bij strijken * Hulp bij kleding passen * Hulp bij winkelen om een goede kledingkeuze te maken Hulp bij bloedprikken, diabetes prik zetten e.d.

Contract met de gemeente

PGB Hulp

Ondersteuning op uurbasis of meer reguliere basis.

Regie op gestructureerd huishouden

Ondersteuning op PGB basis of in de vorm van Zorg in Natura.

Contract met de gemeente

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Maatschappelijk werk Beeldende kunst
Vergelijk hulpaanbod