Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Algemene informatie Contract met de gemeente

ABC de Cirkel begeleidt volwassenen met Niet Aangeboren Hersenletsel, Autisme en/of psycho sociale problematiek.

De medewerkers van ABC de Cirkel begeleiden ambulant in de thuissituatie of in de werksituatie. We bieden naast ambulante begeleiding, dagbesteding, arbeidstrainig en begeleiden re-integratietrajecten.

ABC de Cirkel beschikt in Olst (hoofdvestiging in Huize Westervoorde, voormalige gemeentehuis Olst) over een eigen (arbeidsmatige) dagactiviteitencentrum. 

Daarnaast is er een houtwerkplaats op het industrieterrein van Olst, genaamd Loods 64. Mensen kunnen hier deelnemen aan dagbestedingsactiviteiten en/of arbeidstraining volgen.

In Deventer, aan het Stationsplein 3, heeft ABC de Cirkel een lunchroom \'IJZenSO\', waar mensen middels een leer-/werkplek kunnen werken aan het weer participeren in de (werk)maatschappij (zie gegevens IJZenSO).

In Twello is een vierde dagbestedingslocatie aanwezig , waarbinnen arbeidsmatige en creatieve activiteiten aangeboden worden.

Contactinformatie

Huize Westervoorde 0570-76 91 25Koningin Wilhelminastraat 1A8121AW Olst www.abcdecirkel.nlLaatste controle: juni 2021

Plan route

Toegankelijkheid

Toegankelijk: Ja Begane grond en eerste verdieping zijn goed toegankelijk voor gehandicapten. Er is een lift naar de 2e verdieping waar de dagbesteding plaatsvind. Hier is ook een invalidetoilet aanwezig.

Openingstijden

Hulpaanbod

Ambulante begeleiding

De ambulant begeleider stelt samen met de cliënt een individueel zorgplan op, waarbij wordt beschreven welke ondersteuning desbetreffende cliënt nodig heeft (diverse werkgebieden). Doelen worden omschreven en een tijdspad wordt aangegeven.

Contract met de gemeente

Ambulante woonbegeleiding

abcdecirkel heeft ambulante woonbegeleiders, die individuele begeleiding in de thuissituatie kunnen bieden bij mensen thuis. Dit betreft zowel praktische ondersteuning (bv. contacten leggen en onderhouden met instanties, formulieren invullen, trainen van vaardigheden, post verwerken, adviseren,...

Contract met de gemeente

Belangenbehartiging

Individuele belangenbehartiging cliënten Abcdecirkel.

Coaching

De begeleider/ coach stelt samen met de cliënt een individueel zorgplan op, waarbij wordt beschreven welke ondersteuning desbetreffende cliënt nodig heeft (diverse werkgebieden). Doelen worden omschreven en een tijdspad wordt aangegeven.

Collectieve Belangenbehartiging

Belangen behartigen van met name groep cliënten met NAH, ASS, Burn-out klachten en LVG.

Coördinatie op ondersteuningsplan

Coördineren van alle middelen en instanties/ organisaties die zijn ingezet om, t.b.v. welbevinden van de client, de vooropgestelde individuele doelen binnen de afgesproken tijd te behalen.

Contract met de gemeente

Dagbesteding

Begeleiding bij leren omgaan met beperkingen als gevolg van NAH, ASS, LVG. Zinvolle daginvulling bieden, alsmede ondersteuning en coaching bij eventuele terugkeer in het arbeidsproces. Ambulante begeleiding in de thuissituatie.

Contract met de gemeente

Ondersteuning en begeleiding

Individueel zorgplan wordt samen met de cliënt opgesteld; hierin staan de (haalbare) doelen, de in te zetten middelen, het tijdspad en de evaluatiemomenten. Begeleiding a.d.h.v. het zorgplan.

Contract met de gemeente

Re-integratie

Schriftelijke/ telefonische aanmelding door UWV. Cliënt wordt uitgenodigd voor een intakegesprek. Er wordt een trajectplan opgesteld en na goedkeuring door UWV kan gestart worden met het traject.

Regie op een gestructureerd huishouden

Er wordt individuele begeleiding in de thuissituatie geboden bij mensen thuis. Dit betreft zowel praktische ondersteuning (bv. contacten leggen en onderhouden met instanties, formulieren invullen, trainen van vaardigheden, post verwerken, adviseren, begeleiden bij bezoek huisarts/ instanties,...

Contract met de gemeente

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Vergelijk hulpaanbod