Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Algemene informatie

Zorgboerderij Beumershoek is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke verstandelijke- of meervoudige beperking of een (aan autisme verwante-) contactstoornis. Op de boerderij kunnen zij op een veilige en prettige manier hun dag doorbrengen. Tegelijkertijd leren ze spelenderwijs vaardigheden om zichzelf (verder) te ontwikkelen. Hierbij kijken we vooral naar de kwaliteiten en vaardigheden van het kind, i.p.v. naar zijn of haar beperkingen. Op de boerderij hebben de kinderen veel vrijheid en ruimte, waardoor ze weinig druk ervaren en zich veilig en geaccepteerd voelen. Afhankelijk van het kind is het mogelijk om een op een begeleiding te bieden. Wij hebben voldoende gekwalificeerde zorgverleners om aan de benodigde vraag en zorg van het kind te voldoen.

Daarnaast is Zorgboerderij Beumershoek is gespecialiseerd in het begeleiden en verzorgen van volwassenen met lichamelijke beperkingen, beginnende dementie (ook jong dementerenden), mensen die vereenzamen of zich nutteloos voelen. Ook wanneer zij zorg op maat nodig hebben zoals bij katheters, drains, infusen, stoma’s etc., kunnen wij aan de zorgvraag voldoen. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor het gebruik van speciale hulpmiddelen voor (jong) dementerenden, zoals een kalenderklok of andere geheugensteuntjes. Een belangrijk speerpunt is dat alles mag, maar niets hoeft. Ieder kan zelf aangeven wat hij/zij wil doen.

Het is dan ook nadrukkelijk geen vereiste dat mensen op de zorgboerderij komen om te ‘werken’. Als ze bijvoorbeeld graag willen wandelen, puzzelen, thee drinken, lezen of gewoon rustig genieten van de omgeving, kan dat ook. Ontspanning en plezier staan voorop. Voor wie graag actief wil zijn kan bij ons bijvoorbeeld de dieren verzorgen, brood bakken, bloemschikken, jam maken en of het land- of in de groentetuin werken. Tussen de activiteiten door kan er worden gegeten, gedronken en uitgerust. De zorgboerderij is bij uitstek geschikt voor mensen die een bepaalde affiniteit hebben met het buitenleven of mensen met een agrarische achtergrond.

De activiteiten kunnen zowel individueel als in groepsverband worden gedaan. We proberen zoveel mogelijk aan te sluiten op ieders wensen.

Contactinformatie

Toegankelijkheid

Toegankelijk: Ja

Openingstijden

Contactpersoon

Hulpaanbod

Dagbesteding

Zorgboerderij Beumershoek is een locatie voor dagbesteding, bestaande uit een groot woonhuis met veel grond eromheen. Er is alle ruimte om lekker te kunnen spelen, maar ook voor rust en ontspanning. Natuurlijk zijn er op de boerderij ook veel dieren. Zoals schapen, kippen, geiten, konijnen,...

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Zorgboerderij
Vergelijk hulpaanbod