Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Algemene informatie

Onze (Vrienden)diensten zijn bedoeld voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die zelfstandig of beschermd wonen in de gemeente Deventer, Olst-Wijhe, Raalte of Voorst. Je kunt bij ons terecht voor onafhankelijke informatie en advies, (praktische) ondersteuning, sociale contacten en activiteiten (maatjesactiviteiten, creatieve en ‘herstelgerelateerde\' activiteiten, inloop e.d.).Al onze diensten zijn kosteloos en er is geen indicatie nodig (dus ook geen eigen bijdrage).

De cliëntondersteuning is een laagdrempelige voorziening, gericht op het verstrekken van praktische ondersteuning, ondersteunen bij een keukentafelgesprek, klussen in en om het huis enz. op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. Vragen kunnen telefonisch, per e-mail of op locatie gesteld worden. Er zijn geen kosten verbonden aan deze ondersteuning en er is geen indicatie nodig. 

Contactinformatie

 0570-60 00 56Lange Zandstraat 157412CD Deventer www.vriendendienstendeventer.nlLaatste controle: augustus 2021

Plan route

Toegankelijkheid

Toegankelijk: Ja

Openingstijden

Contactpersonen

Hulpaanbod

Administratieve ondersteuning

Samen met de hulpvrager wordt bepaald hoe de ondersteuning wordt vorm gegeven.

Bemiddeling

De cliëntondersteuner kan voor je bemiddelen tussen je eigen wens en de wens van een andere partij. Aan deze ondersteuning zijn geen kosten verbonden 

Cliëntenondersteuning

In overleg met de hulpvrager

Algemene voorziening

Informatie, advies en voorlichting

Voorbeelden van hulpvragen die gesteld kunnen worden, zijn: Wat houdt schizofrenie in?   Mag ik vrijwilligerswerk doen naast mijn uitkering? Naast informatie en advies bieden wij ook voorlichting over verschillende onderwerpen. Voorbeelden van onderwerpen waarover we...

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Adviespunt of informatiepunt Welzijnswerk
Vergelijk hulpaanbod