Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Vrijwilligers Centrale Deventer

Vrijwilligers Centrale Deventer

Logo van Vrijwilligers Centrale Deventer

Algemene informatie

Deventer is een echte vrijwilligersstad. Van de 100.000 inwoners zijn er zo’n 40.000 die zich actief inzetten voor hun omgeving, hun club, hobby of medemens.
De Vrijwilligers Centrale in Deventer is er voor al die vrijwilligers en hun organisaties. Voor informatie en advies, hulp bij het zoeken van passend vrijwilligerswerk of ondersteuning bij het werken met vrijwilligers. 

De VCD is er voor Vrijwilligers, Organisaties en de Samenleving.
Voor Vrijwilligers hebben we een aanbod dat varieert van de digitale vacaturebank tot bemiddeling op maat. Ook verzorgt de VCD maatschappelijke stages en vrijwilligerswerk voor bijzondere doelgroepen zoals mensen met een beperking, dementie of vluchtelingen. 
Organisaties die met vrijwilligers werken ondersteunen we bij het creëren van een aantrekkelijke en uitdagende werkomgeving voor vrijwilligers. Dit doen we met behulp van coaches en experts uit het bedrijfsleven die hun maatschappelijke betrokkenheid tonen door het aanbieden van advies en informatie, workshops en facilitaire ondersteuning. 
We dagen de Deventer Samenleving uit om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen,  b.v. door zich in te zetten in hun eigen buurt via www.betermetjeburen.nl of tijdens NLDoet. Ook organiseren we evenementen en activiteiten om vrijwilligers te waarderen zoals de Vrijwilligersavond en de verwenpas voor vrijwilligers.

Contactinformatie

Voor afspraken en informatie 0570-61 58 05Kleine Overstraat 75A7411JK Deventer www.vrijwilligersstad.nlLaatste controle: augustus 2020

Plan route

Openingstijden

Hulpaanbod

Aan de slag

Sinds februari 2017 voert de VCD enthousiast het project “aan de slag” uit. Doel van het project is om asielzoekers en statushouders van het COA Schalkhaar te helpen aan laagdrempelig vrijwilligerswerk. Want meedoen is gezond! De VCD streeft ernaar om met lokale organisaties,...

Advies en ondersteuning voor vrijwilligersorganisaties

Besturen en/of vrijwilligersorganisaties met een vraag over bestuurlijke of organisatorische zaken, b.v over vrijwilligersbeleid, het werven van vrijwilligers, communicatie of juridische zaken kunnen terecht bij de VCD. Onze bestuurscoaches adviseren en ondersteunen op maat.

Bemiddelen van vrijwilligers

Mensen kunnen op zoek naar vrijwilligerswerk via de digitale vacaturebank op de website, www.vrijwilligersstad.nl Er kan ook een afspraak gemaakt worden waarbij samen gekeken wordt naar leuk en passend vrijwilligerswerk. Dit kan op dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 14.00. Buiten deze tijden...

Beter met je buren

Op de website betermetjeburen.nl kunt u in contact komen met mensen in uw buurt. Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk in de buurt? Heeft u vragen?  Of bent u op zoek naar vrijwilligers in de buurt? Neem dan contact op met de VCD of kijk op de website betermetjeburen.nl

deventermaatjes.nl

Op de website: www.deventermaatjes.nl  zijn alle oproepen voor maatjes in Deventer verzameld en vindt u meer informatie over de maatjesorganisaties in Deventer.

Fier&

FIER& streeft naar een Deventer waarin mensen met én zonder dementie zoveel mogelijk meedoen. FIER& kijkt naar uw talenten, interesses en mogelijkheden.   Op basis van een wederzijdse klik, gedeelde interesses en hobby’s ontstaan duo’s of kleine groepen van mensen met én...

Activiteiten

Maatschappelijke stage

Een maatschappelijke stage houdt in dat scholieren vrijwilligerswerk doen. Scholieren krijgen de mogelijkheid om tijdens hun schooltijd kennis te maken met de samenleving, door bijvoorbeeld te wandelen met ouderen of een sponsorloop te organiseren.

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

De Vrijwilligerscentrale heeft 3 keer per week een spreekuur voor mensen die graag wat hulp willen bij het vinden van leuk en passend vrijwilligerswerk. Wil je graag iets doen? Maar weet je niet precies wat en waar? We helpen je graag op weg!

Wederkerigheid kindplaatsen

Een tegenprestatie (wederkerigheid) kan elke vorm van vrijwilligerswerk zijn. Bijvoorbeeld voorlezen op school, een bardienst bij een sportclub of een bestuursfunctie etc. Ook de zorg voor een partner, kind of ouder die hulpbehoevend is kan gelden als wederkerigheid. Hiervoor dient u als...

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Vrijwilligerscentrale of steunpunt
Vergelijk hulpaanbod