Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Algemene informatie

Stichting Dedicon streeft gelijke kansen na voor mensen met een leesbeperking. Informatie is het paspoort naar de maatschappij. Veel informatie is niet toegankelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn, of hinder hebben van dyslexie of een andere leesbeperking. Wij onderzoeken en ontwikkelen oplossingen die ervoor zorgen dat iedereen kan lezen wat hij wil in een vorm die bij hem past. Dedicon maakt in opdracht van het Ministerie van OCW en de Koninklijke Bibliotheek onder meer (school)boeken, kranten, tijdschriften en muziek in braille, vergrote, digitale of gesproken vorm. Kijk voor meer informatie op www.dedicon.nl.

School- en studieboeken in passende leesvormen voor leerlingen die blind of slechtziend zijn of dyslexie hebben kunnen worden besteld via educatief.dedicon.nl.

Boeken, kranten en tijdschriften in bijvoorbeeld gesproken vorm of braille zijn te bestellen via www.passendlezen.nl.

Contactinformatie

 0486-48 64 86Traverse 1755361TD Grave www.ikhoorjegraag.nl www.dedicon.nlLaatste controle: maart 2021

Plan route

Postadres
Postbus 245360AA Grave

Hulpaanbod

Aangepaste leesmogelijkheden

Andere leesmogelijkheden” zoals luisterboeken, luisterkranten en –tijdschriften, braille, toegankelijke digitale teksten en vergrotingen. - Edu-bestanden leesbaar/afsluisterbaar met een computerstem - Braille - Relieftekeningen - Vergrotingen - Foto PDF bestanden - Gesproken boeken (Daisy boeken) - KES bestanden - SPRINT + bestanden

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Hulpmiddelenleverancier
Vergelijk hulpaanbod