Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Menu

Ambiq

RVE Noord/Midden

Afbeelding bij de organisatie

Algemene informatie Contract met de gemeente

De beste ondersteuning voor mensen met een LVB

Ambiq is de expert in elke vorm van ondersteuning voor mensen met een LVB. Wij werken met teams van specialisten, zodat we op iedere vraag een passend antwoord geven. Ook als een (jeugdige) cliënt en zijn of haar ouders nog niet precies weten wat hun hulpvraag is. Binnen 72 uur na uw verwijzing gaan we bij cliënten thuis op bezoek voor een gesprek. In geval van spoed gebeurt dat nog dezelfde dag.

Je mag zijn wie je bent

We stellen mensen op hun gemak en accepteren iedereen zoals hij is. Bij onze doelgroep is het belangrijk om begrijpelijke informatie te geven en duidelijke afspraken te maken. Daar zijn we bedreven in, zodat we direct in goed overleg met de cliënt een behandel- of begeleidingsplan kunnen maken. Daarbij is de eigen kracht van mensen ons uitgangspunt en omschrijven we vanaf dag een het eindperspectief. Samen werken aan een zo zelfstandig mogelijke toekomst.

Kennis vergroten en delen

Elk van onze cliënten heeft behoefte aan individuele ondersteuning, die aansluit bij zijn of haar behoeftes. Behandeling en begeleiding is maatwerk en daarom gebruiken we losse zorgmodules. Voor en met een cliënt combineren we deze ‘losse’ modules tot een gericht plan. Als LVB-expert willen we onze kennis vergroten en delen. We doen eigen onderzoek, waar we alle partijen die bij ons zijn betrokken over vertellen. Zo informeren we de hele keten over nieuwe producten die we ontwikkelen en methodes die we verbeteren, gebaseerd op de behoeftes van onze cliënten. Denk aan begeleiding voor mensen met een PGB, de mogelijkheid voor gezinsobservatie of Volledig Pakket Thuis.

Altijd zo ambulant mogelijk

We werken bij voorkeur ambulant, dus vanuit de thuissituatie. Als het echt niet anders kan hebben we intramurale plaatsen beschikbaar, om een gezin ruimte te geven en vanuit een stabiele situatie met de behandeling en/of begeleiding te starten. We bieden observatie & diagnostiek. Men kan bij Ambiq terecht voor Advies en Consult.

Locaties

Ambiq heeft vestigingen in Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Onze ambulant hulpverleners zijn actief in Noord/Midden Nederland en in Twente/Achterhoek.

Meer weten?

Bel ons op nummer 088 777 6000 of start een chatgesprek met Marga of Ellen.

Contactinformatie

 088-77 76 004 (Telefoonnummer Noord Midden) 088-77 76 000 (Telefoonnummer Hoofdkantoor)Koningin Wilhelminalaan 13A7415KP Deventer www.ambiq.nlLaatste controle: mei 2020

Plan route

Postadres
Postbus 8207550AV Hengelo

Toegankelijk

Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
Aangepast sanitair, aangepast toilet

Openingstijden

Contactpersoon

Hulpaanbod

Crisisopvang

crisisopvang binnen de leefgroepen of in crisisopvanggezinnen van Ambiq

dagbehandeling en weekend- en vakantieopname

kinderen/jongeren/volwassenen met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen

Danstherapie

Een nare gebeurtenis zorgt voor allerlei emoties. Denk aan boosheid, verdriet en angst. Het doel van de therapie is daarmee leren omgaan. Dus minder bang zijn, of boosheid kwijtraken. Daar werken we aan door samen dingen te doen. Muziek maken, knutselen, sporten of spelen. Het is dus niet alleen...

Individuele begeleiding complex

Aanmelding via intake, daarna wordt u verder begeleid.

Orthopedagogische gezinsbehandeling

kinderen/jongeren/volwassenen met een licht verstandelijke beperking en mogelijk met ernstige gedragsproblemen

Psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie (PMT) probeert ontwikkelings- en/of gedragsproblemen op te lossen of te verminderen. Of het probeert juist problemen te voorkomen. PMT is een echte doe-therapie en vindt plaats in een gymzaal. Door te bewegen via sport, spel en ontspanningsoefeningen, probeert de therapeut de cliënt te helpen.

Speltherapie

Psychomotorische therapie (PMT) probeert ontwikkelings- en/of gedragsproblemen op te lossen of te verminderen. Of het probeert juist problemen te voorkomen. PMT is een echte doe-therapie en vindt plaats in een gymzaal. Door te bewegen via sport, spel en ontspanningsoefeningen, probeert de therapeut de cliënt te helpen.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Gehandicaptenzorgorganisatie Pedagogische hulpverlening
Vergelijk hulpaanbod