De huisarts is het eerste aanspreekpunt als u problemen heeft met uw gezondheid. Uw huisarts kent u als patiënt en is dus vaak ook goed op de hoogte van de achtergrond van uw problemen.

Eenvoudige uitleg

Voor uitleg in simpele taal kunt u ook kijken op de website Naarjehuisarts.nl. Op deze website wordt in begrijpelijke taal uitgelegd wat de huisarts voor u kan doen en hoe u een bezoek aan de huisarts voorbereidt. De informatie wordt ook voorgelezen.
Klik op de afbeelding om naar Naarjehuisarts.nl te gaan:

https://informatieservice.info/media/Naarjehuisarts.nl.jpg

Wat doet de huisarts?

Een huisarts heeft brede medische kennis. Een groot deel van de klachten kan uw huisarts daarom zelf behandelen. U kunt bij de huisarts terecht met gezondheidsproblemen, maar ook met psychische klachten. Ook denkt de huisarts met u mee als er andere problemen spelen, bijvoorbeeld eenzaamheid, problemen bij de opvoeding of problemen op uw werk.

Voor specifiekere of ernstige klachten zal de huisarts u waarschijnlijk doorsturen naar een specialist. Bij de meeste specialisten kunt u daarom alleen terecht met een verwijzing van de huisarts.

Het gesprek met de huisarts

Bij een bezoek aan de huisarts heeft u vaak maar kort de tijd om uit te leggen wat uw klachten zijn. Schrijf daarom van tevoren op wat u wilt vertellen. En bedenk welke vragen u wilt stellen.

Geeft de arts u veel informatie maar bent u bang dat u iets vergeet? U kunt iemand meenemen naar het gesprek. Twee mensen onthouden namelijk meer dan één. Patiëntenfederatie Nederland heeft meer tips voor het gesprek met de huisarts.

U kunt ook een geluidsopname maken. Zo kunt u het gesprek later terugluisteren. Maar let op: hier zijn wel regels voor. Bekijk de infographic van Patiëntenfederatie Nederland voor meer informatie.

Spoed!

Als u 's avonds, 's nachts of in het weekend voor spoedgevallen een huisarts nodig heeft, kunt u terecht bij de Centrale Huisartsenpost bij u in de omgeving.

Vergoeding

De kosten voor de huisarts krijgt u vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering.

Apotheek

Medicijnen kunt u ophalen bij de apotheek bij u in de buurt. Ook voor advies over medicijnen en uw medicijngebruik kunt u terecht bij uw apotheker.

Organisaties

Huisarts

Huisartspraktijk Klunder

 0570-61 29 25 huisartsklunder.praktijkinfo.nlBinnensingel 107411PMDeventer

Huisartsenpraktijk Reddingius

 0570-61 21 94 huisartsenpraktijkreddingius.uwartsonline.nlBinnensingel 107411PMDeventer

Huisartsenpraktijk Sluimer

 0570-64 35 56 huisartssluimer.nlBinnensingel 107411PMDeventer

Benu Apotheek St. Jozef-Voorstad l Afhaalpunt...

 0570-63 59 73 benuapotheek.nlBeestenmarkt 37413ZADeventer

Singel Apotheek

 0570-61 49 56 singel-apotheek.leef.nlBinnensingel 107411PMDEVENTER

Apotheek Cath

 0570-63 11 45 apotheek-cath.nlHoge Hondstraat 17413CCDEVENTER