Maatschappelijk werkers ondersteunen mensen bij omgaan met allerlei problemen in het dagelijks leven of werk. Dit kan van korte, maar ook van langere duur zijn.

Wanneer en waar kan ik hulp krijgen?

Bij maatschappelijk werk staat het welzijn van mensen centraal. Wanneer u bijvoorbeeld in één van onderstaande situaties zit, dan kunt u er aan denken eens met een maatschappelijk werker te gaan praten. In de gemeente Deventer werken maatschappelijk werkers van De Kern maatschappelijke dienstverlening in de sociale teams in de wijken. Door een aanmelding te doen bij het sociale team in uw wijk komt u in contact met de maatschappelijk werker.

U kunt er terecht met vragen over:
Geldproblemen.
Slechte huisvesting.
Gezondheidsproblemen.
Scheiding of relatieproblemen.
Zware stress.
Eenzaamheid.

Wat doet een maatschappelijk werker?

De maatschappelijk werker kijkt naar alles wat invloed heeft op uw situatie. Als de problemen bijvoorbeeld met het hele gezin te maken hebben, kan er met het hele gezin gewerkt worden aan een oplossing.

De maatschappelijk werker bekijkt samen met u wat het beste is. Hij of zij kan u ook doorverwijzen, als blijkt dat u geholpen bent met andere ondersteuning.

Spreekuur Buurttafel Binnenstad

Heeft u vragen, of advies of hulp nodig bij financiën, administratie, wonen, opvoeding, werk, vrije tijd, zorg en ondersteuning? Sociaal team Binnenstad/de Hoven en Carinova Vrijwillige Thuisadministratie houden iedere vrijdagmiddag spreekuur in de Bibliotheek Centrum. Dit is een inloopspreekuur.

Meer informatie over het spreekuur van de Buurttafel

Organisaties

Maatschappelijk werk

IrisZorg

 088-60 61 600 iriszorg.nlPolstraat 757411KXDeventer

Meester Geertshuis

 0570-61 33 40 meestergeertshuis.nlAssenstraat 207411JTDeventer

Meldpunt Bijzondere Zorg

 0800-87 78 771 meldpunt-bijzonderezorg.nlPolstraat 487411KCDeventer

Organisaties

Spreekuur Buurttafel