Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

De huisarts is het eerste aanspreekpunt als u problemen heeft met uw gezondheid. Uw huisarts kent u als patiënt en is dus vaak ook goed op de hoogte van de achtergrond van uw problemen.

Eenvoudige uitleg

Voor uitleg in simpele taal kunt u ook kijken op de website Naarjehuisarts.nl. Op deze website wordt in begrijpelijke taal uitgelegd wat de huisarts voor u kan doen en hoe u een bezoek aan de huisarts voorbereidt. De informatie wordt ook voorgelezen.
Klik op de afbeelding om naar Naarjehuisarts.nl te gaan:

Klik op de afbeelding om naar Naarjehuisarts.nl te gaan

Wat doet de huisarts?

Een huisarts heeft brede medische kennis. Een groot deel van de klachten kan uw huisarts daarom zelf behandelen. U kunt bij de huisarts terecht met gezondheidsproblemen, maar ook met psychische klachten. Ook denkt de huisarts met u mee als er andere problemen spelen, bijvoorbeeld eenzaamheid, problemen bij de opvoeding of problemen op uw werk.

Voor specifiekere of ernstige klachten zal de huisarts u waarschijnlijk doorsturen naar een specialist. Bij de meeste specialisten kunt u daarom alleen terecht met een verwijzing van de huisarts.

Het gesprek met de huisarts

Bij een bezoek aan de huisarts heeft u vaak maar kort de tijd om uit te leggen wat uw klachten zijn. Schrijf daarom van tevoren op wat u wilt vertellen. En bedenk welke vragen u wilt stellen.

Geeft de arts u veel informatie maar bent u bang dat u iets vergeet? U kunt iemand meenemen naar het gesprek. Meer tips voor het gesprek met de huisarts vindt u op de website Begineengoedgesprek.nl.

U kunt ook een geluidsopname maken. Zo kunt u het gesprek later terugluisteren. Maar let op: hier zijn wel regels voor. Kijk op de website van Patiëntenfederatie Nederland voor meer informatie.

Spoed!

Als u 's avonds, 's nachts of in het weekend voor spoedgevallen een huisarts nodig heeft, kunt u terecht bij de Centrale Huisartsenpost bij u in de omgeving.

Vergoeding

De kosten voor de huisarts krijgt u vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering.

Apotheek

Medicijnen kunt u ophalen bij de apotheek bij u in de buurt. Ook voor advies over medicijnen en uw medicijngebruik kunt u terecht bij uw apotheker.

Organisaties

Huisarts

Huisartsenpraktijk Kramers en Westra Schalkhaar

 0570-63 03 66 huisartswestra.praktijkinfo.nlPastoorsdijk 107433DKSchalkhaar

Huisartspraktijk Ekkel

 0570-62 24 00 medischcentrumbrinkgreven.praktijkinfo.nlNico Bolkesteinlaan 17416SBDeventer

Huisartsenpraktijk Rodenburg

 0570-53 66 00 huisartsrodenburg.praktijkinfo.nlDreef 17414EADeventer

Apotheek Meindersma

 0570-61 23 35 serviceapotheek.nlZwolseweg 27412ANDeventer

Alphega Apotheek Borgele l Medipost Diepenveen

 0570-76 07 50 alphega-apotheek.nlDorpsstraat 207431CKDiepenveen

Singel Apotheek

 0570-61 49 56 serviceapotheek.nlBinnensingel 107411PMDeventer

Vergelijk hulpaanbod