Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

De ergotherapeut helpt mensen die moeite hebben met het uitvoeren van dagelijkse handelingen, bijvoorbeeld aankleden of eten klaarmaken. Met de hulp van de ergotherapeut blijft u zoveel mogelijk zelfstandig doen.

Wat doet de ergotherapeut?

De ergotherapeut bekijkt de situatie samen met u. Wat kunt u nog zelf? Wat lukt niet meer? En wat zou u graag willen kunnen? Op basis van deze doelen maakt de ergotherapeut een plan, waarin de beperkingen zoveel mogelijk worden weggenomen.

De ergotherapeut kan u bijvoorbeeld nieuwe manieren leren om bepaalde handelingen te doen. Ook adviseert de ergotherapeut over aanpassingen en hulpmiddelen. Hij of zij kan u ook laten zien hoe u hulpmiddelen goed gebruikt: bijvoorbeeld door rijles te geven voor de scootmobiel. De ergotherapeut kan ook bemiddelen bij het aanvragen van hulpmiddelen.

Verwijzing

U kunt zonder verwijzing terecht bij de ergotherapeut. Bekijk wel van tevoren of uw zorgverzekering de kosten ook vergoedt als u zonder verwijzing van een arts naar de ergotherapeut gaat.

Vergoeding

De zorgverzekering vergoedt 10 uur ergotherapie per jaar vanuit de basisverzekering. Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over het basispakket. Sommige verzekeraars bieden nog een extra dekking van zo'n 2-5 uur per jaar. Dit kunt u nagaan bij uw zorgverzekeraar.

Hulpaanbod

Ergotherapie

Ergotherapie

De ergotherapeut richt zich op: - Het in kaart brengen van uw...

Ergotherapie

De ergotherapeut richt zich op: - Het in kaart brengen van uw...

Ergotherapie

De ergotherapeut richt zich op: - Het in kaart brengen van uw...

Organisaties

Ergotherapeut

Solis Paramedische Centra - Locatie De Bloemendal

 0570-68 58 99 zorggroepsolis.nlHet Laar 17414BJDeventer

Solis Paramedische Centra - Locatie Rielerenk

 0570-68 58 99 zorggroepsolis.nlNico Bolkesteinlaan 17416SBDeventer

Solis Paramedische Centra - Locatie Groote &...

 0570-68 58 99 zorggroepsolis.nlSmedenstraat 1177411RADeventer

Kinderergotherapeut

KinderErgotherapie Deventer

 06-33 20 77 99 kinderergodeventer.nlOssenweerdstraat 127412BHDeventer

Kinderergotherapie Praktijk Monique Mollink

 0572-36 64 23 moniquemollink.nlRietzanger 128103ENRaalte

Visio - Apeldoorn

 088-58 56 700 visio.orgWaldeck-Pyrmontstraat 317315JHApeldoorn

Vergelijk hulpaanbod