Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Sinds 1 januari 2021 zijn de sociale teams in Deventer gesplitst in één Team Toegang Wmo en meerdere Voor Elkaar-teams, die actief zijn in de wijken.

In de Voor Elkaar-teams werken professionals van De Kern, MEE IJsseloevers, Raster en Solis samen.

Bij Team Toegang Wmo werken medewerkers van de gemeente Deventer. Als inwoner kunt u er terecht om een beroep te doen op ondersteuning, net zoals u dit bij de sociale teams konden doen.

Fijn (samen)leven en meedoen

Iedereen wil zich graag gezond en gelukkig voelen. Invloed hebben op het leven en wonen in een fijne buurt. Maar soms spelen er zaken die dat verstoren. Voor korte of voor langere periode. Dat kan over van alles gaan:

  • geld
  • wonen
  • gezondheid
  • opvoeden
  • omgangsvormen in de buurt

Wat helpt dan om zélf weer de touwtjes in handen te krijgen? Welke acties dragen bij om weer mee te kunnen doen? Of om de buurt gezelliger te maken?

Voor Elkaar-teams

In iedere wijk en dorp is een Voor Elkaar-team actief. De professionals in deze teams geloven in de kracht en mogelijkheden van mensen. En zetten zich in om dat te versterken. Voor Elkaar-teams werken samen met professionals in de buurt, zoals de gezinscoaches, WijDeventer, huisartsen, politie en kinder- en jongerenwerk. En als er meer ondersteuning nodig is, wijzen ze u door naar de juiste ingang. Zodat iedereen er toe doet in de buurten en iedereen mee kan doen.

Vind een Voor Elkaar-team professional bij u in de wijk.

Team Toegang Wmo

Heeft u betaalde zorg en ondersteuning nodig, dan kunt u dit aanvragen bij de gemeente. Daarvoor neemt u contact op met Team toegang Wmo. Zij gaan met u in gesprek over wat u nodig heeft en wat er mogelijk is.

Contact met Team Toegang Wmo

Publiekscontacten zorg

Bij Publiekscontacten zorg in stadhuis Deventer kunt u terecht voor:

  • scootmobiel, rolstoel
  • woningaanpassingen
  • financiële regeling bij laag inkomen

Naar de contactgegevens van Publiekscontacten zorg.

Organisaties

Sociaal wijkteam

Team Toegang Wmo Zandweerd

 0570-69 53 99 socialeteamsdeventer.nlZwolseweg 1907412ATDeventer

Team Toegang Wmo Colmschate Zuid

 0570-69 53 99 socialeteamsdeventer.nlFonteinkruid 617422MSDeventer

Team Toegang Wmo Colmschate Noord en Vijfhoek

 0570-69 53 99 socialeteamsdeventer.nlAndriessenplein 17425GXDeventer

Vergelijk hulpaanbod