Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Heeft u vragen over het coronavirus en de maatregelen die de overheid neemt tegen het virus? U kunt terecht bij de Rijksoverheid, het RIVM, de KvK of uw gemeente voor meer informatie. Kijk ook eens op Steffie.nl voor informatie in begrijpelijke taal.

Informatie van Rijksoverheid en RIVM

  • Bel het publieksinformatienummer 0800-1351 (dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur)
  • Ga naar de website van de Rijksoverheid. Daar staan antwoorden op veelgestelde vragen over de gevolgen van het coronavirus. U vindt daar bijvoorbeeld uitleg over de maatregelen die de overheid heeft genomen. En u leest wat deze maatregelen betekenen voor uw dagelijks leven.
  • Ga naar de website van het RIVM voor medische informatie en adviezen over het coronavirus en voor actuele informatie over de verspreiding van het virus.

Informatie van de gemeente Deventer

Op de website van de gemeente Deventer vindt u informatie over wat de maatregelen van de overheid betekenen voor de dienstverlening van de gemeente.

Op dit moment zijn er geen spreekuren en zeer beperkt huisbezoeken van de sociale teams. U kunt bij vragen (op werkdagen) altijd bellen met het algemeen nummer 0570 69 53 99 of een e-mail sturen naar info@socialeteamsdeventer.nl.

Informatie voor ondernemers

Ondernemers kunnen telefonisch hun vragen stellen bij het KVK Coronaloket: 0800 2117. Het KVK Coronaloket is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. U kunt uw vraag ook via Twitter stellen.

Meer informatie over de steunmaatregelen voor ondernemers.

Informatie in begrijpelijke taal

Steffie geeft op haar website eenvoudige uitleg over het coronavirus. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Klik op de afbeelding om naar de website corona.steffie.nl te gaan:

Ga naar de website corona.steffie.nl

Ook op de website Pharos.nl vindt u uitleg over corona in begrijpelijke taal.

Via de website van de Rijksoverheid vindt u nog meer corona-uitleg in eenvoudige taal:

  • Samenvattingen van de persconferenties van premier Mark Rutte, zonder moeilijke woorden.
  • Folders in begrijpelijke taal
  • Linkjes naar video-animaties, posters en flyers

Informatie voor ouders

Neem eens een kijkje in de betrouwbare opvoedinformatie voor tips hoe je als ouder kunt omgaan met de situatie rond het coronavirus. Je leest er hoe je je kind hygiëneregels kunt leren en krijgt tips voor het thuisblijven met kinderen.

Voor aanstaande ouders is er informatie speciaal over zwangerschap en het coronavirus.

Geldwijzer Corona

De coronacrisis kan ook voor veel onzekerheid zorgen over uw geldzaken. Heeft u plotseling geen of minder inkomen door de coronacrisis? In de speciale Nibud Geldkrant Minder inkomen leest u tips, adviezen en meer.

Organisaties

Huisarts

Huisartsenpraktijk Kramers en Westra Schalkhaar

 0570-63 03 66 huisartswestra.praktijkinfo.nlPastoorsdijk 107433DKSchalkhaar

Huisartspraktijk Ekkel

 0570-62 24 00 medischcentrumbrinkgreven.praktijkinfo.nlNico Bolkesteinlaan 17416SBDeventer

Vergelijk hulpaanbod