Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Er zijn verschillende woonvormen waarin ouderen zelfstandig wonen, maar wel hulp kunnen krijgen. Dat kan bijvoorbeeld in een seniorenwoning of zorgwoning. U betaalt zo'n woning zelf en regelt eventuele zorg apart.

Seniorenwoningen

Een seniorenwoning is een woning die speciaal voor ouderen is gebouwd of aangepast. In de meeste seniorenwoningen zijn de woonkamer, badkamer, slaapkamer en keuken op dezelfde verdieping. Zo'n woning heet ook wel nultredenwoning. Maar een eengezinswoning met traplift kan ook geschikt zijn als seniorenwoning. In een seniorenwoning woont u zelfstandig.

Een seniorenwoning heeft vaak een gunstige ligging voor ouderen: dicht bij openbaar vervoer en met winkels op loopafstand.

Voor het vinden van een geschikte woning kunt u zich inschrijven bij de Stichting Woonkeus Stedendriehoek. Na uw inschrijving krijgt u toegang tot het aanbod van woningen in de regio waarop u kunt reageren.

Een geschikte seniorenwoning vinden

U kunt een seniorenwoning huren, bijvoorbeeld via een woningcorporatie. Woningcorporaties werken vaak met een leeftijdsgrens bij de toewijzing. Een seniorenwoning particulier huren of kopen kan ook. Op Funda.nl kunt u overzichten vinden van het huuraanbod seniorenwoningen en koopaanbod seniorenwoningen.

Of u kunt uw huidige woning (laten) aanpassen en er op die manier een seniorenwoning van maken.

Zorgwoningen Deventer

Een zorgwoning is een zelfstandige huurwoning die dichtbij een zorginstelling ligt. U kunt zorg of hulp krijgen vanuit deze zorginstelling. De woning is toegankelijk voor rolstoelen. Ook zijn er handige aanpassingen, zoals een verhoogd toilet en beugels in toilet/badkamer.

Zorgwoningen worden verhuurd door verschillende woningcorporaties en zorginstellingen. Wilt u in aanmerking komen voor een zorgwoning of aanleunwoning dan kunt u zelf met de aanbieder van uw keuze contact opnemen. Ook kunt u zich inschrijven bij de Stichting Woonkeus Stedendriehoek. U krijgt dan toegang tot het aanbod van woningen in de regio.

Wilt u bij meerdere aanbieders of anders ingeschreven staan? Neem dan zelf contact op met de aanbieder van de betreffende woningen.

Vragen?

  • Heeft u vragen over een zorgwoning? Neem contact op met de aanbieder van uw keuze.
  • Heeft u hulp nodig bij het zoeken naar een oplossing of heeft u hulp nodig bij het invullen van een formulier? Neem contact op met team toegang wmo of met het Loket Publiekscontacten Zorg van de gemeente.

Appartement of aanleunwoning huren bij woonzorgcentrum

U kunt ook een appartement of aanleunwoning huren bij een woonzorgcentrum. U betaalt zelf de huur van de woning. U kunt daarbij gebruik maken van de voorzieningen van het woonzorgcentrum, bijvoorbeeld de ontmoetingsruimte. De zorg en ondersteuning die u nodig heeft, regelt u zelf.

Opname in een zorgcentrum

Heeft u dagelijks veel zorg nodig? Dan kunt u ook in een zorgcentrum gaan wonen, maar met wonen, verzorging en verpleging in één pakket aan zorg. Meer over woonzorgcentrum of verpleeghuis.

Hulpaanbod

Seniorenwoning

Thuiszorg/wijkverpleging, MPT en VPT

Er zijn vier types seniorenwoningen te huur, allen gelijkvloers of...

Wonen met zorg

Woonzorgcentrum Rehoboth is een ruim complex met grote...

Beschermd wonen voor ouderen

Wonen in een seniorenwoning

Zorg wordt verleend door 't Dijkhuis of Carinova.

Beschermd wonen(zorgwoning)

Als uw woonomgeving niet meer past bij de zorg of ondersteuning...

Organisaties

Verhuur seniorenwoningen

Stichting Ludgerus - Samen actief wonen met zorg

 0570-66 19 00 ludgerus.nlKarel de Grotelaan 17415LMDeventer

Park Gooijland

 088-43 24 980 parkgooijland.nlBloemendalsweg 37429ALColmschate

Stichting de Lindenhof

 06-44 51 53 67 Garderegimentsweg 147433MBSchalkhaar

Woonzorgcentrum of verzorgingshuis

Stichting Woon- en zorgcentrum Humanitas

 0570-62 86 33 humanitasdeventer.nlRadboudlaan 17415VADeventer

Zorggroep Solis - de Bloemendal

 0570-69 82 98 zorggroepsolis.nlHet Laar 17414BJDeventer

Zorggroep Solis - Woonzorgcentrum St Jurriën

 0570-69 82 98 zorggroepsolis.nlP.C. Hooftlaan 977412PLDeventer

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod