Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

U bent deels arbeidsongeschikt geraakt. Maar u wilt wel graag werken. Dan kunt u anderen inschakelen om u te helpen. Bijvoorbeeld familie, vrienden, buren en (oud-)collega's. Maar ook uw huidige werkgever.

Netwerken

Het is goed om de mensen in uw omgeving te vertellen dat u op zoek bent naar werk. Vertel hierbij ook wat voor soort werk u zou willen doen. U kunt vragen of ze voor u uit willen kijken naar een baan. Als u zelf initiatieven neemt en zich enthousiast opstelt, geeft dat een goede indruk. Anderen willen dan wellicht in hun eigen netwerk kijken of ze u kunnen helpen.

Is er een bepaald bedrijf waar u graag zou willen werken en u kent daar iemand, dan kunt u contact met die persoon opnemen. U kunt vragen hoe u het aan zou kunnen pakken om bij dat bedrijf te komen werken.

Meer tips over netwerken vindt u op de website van UWV Perspectief.

Met uw werkgever zoeken naar mogelijkheden

U kunt met uw huidige werkgever in gesprek gaan over mogelijkheden en oplossingen. Bereid u goed voor op het gesprek. Bijvoorbeeld door alvast na te denken over mogelijke aanpassingen aan uw werkplek of andere voorzieningen die het werken voor u weer mogelijk maken. Het kan prettig zijn om het gesprek voor te bereiden met iemand die u goed kent en die met u mee kan denken over uw mogelijkheden.

Cliƫntondersteuning

U kunt ook hulp vragen van een onafhankelijke cliëntondersteuner, bijvoorbeeld van MEE. De cliëntondersteuner kan met u meedenken over wat voor werkzaamheden bij u passen en met u meegaan naar gesprekken. Cliëntondersteuning is gratis.

Contact met collega's

Probeer het contact te onderhouden met uw collega's. Zo blijft u op de hoogte van wat er speelt in de organisatie. En collega's kunnen vaak goed meedenken over de mogelijkheden om aangepast werk te gaan doen.

Uw cv en brief nakijken

Als u wilt reageren op een vacature, moet u een sollicitatiebrief schrijven en meestal een cv (curriculum vitae) toevoegen. Er is vast wel iemand in uw omgeving die u kan helpen bij het samenstellen van uw cv of bij het schrijven van de brief.

Hulp bij een eigen bedrijf beginnen

Wilt u een eigen bedrijf beginnen, dan kunt u niet zonder uw eigen netwerk. Mensen uit uw omgeving kunnen u met van alles helpen:

  • Het opstellen van een ondernemingsplan.
  • Het maken van een website.
  • Het vinden van klanten.
  • Met u meedenken over marketing.
  • Misschien kunnen ze u op weg helpen met financiĆ«le steun.
Vergelijk hulpaanbod