Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

De jeugdgezondheidszorg (jgz) is er om de groei en ontwikkeling van kinderen te volgen. Als ouder kunt u er terecht met al uw vragen over de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van uw kind.

U krijgt te maken met de jeugdgezondheidszorg in de vorm van het consultatiebureau. Later zien de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van de jgz uw kind op school.

Het consultatiebureau

Heeft u een baby, dreumes of peuter, dan kunt u terecht bij het consultatiebureau. In Deventer vindt u het consultatiebureau bij de GGD IJsselland. Het consultatiebureau is er voor kinderen tot 4 jaar.

Meer informatie over het consultatiebureau en de hulp die het biedt.

U kunt als ouder(s) met kinderen van 0 tot 18 jaar zonder afspraak binnenlopen tijdens de inloopspreekuren in het consultatiebureau bij u in de buurt. Bijvoorbeeld met vragen over groei, ontwikkeling, vaccinaties, voeding en opvoeding. Of om tussendoor je baby te meten en te wegen.

Jeugdgezondheidszorg voor kinderen van 0 tot 18 jaar

Als ouder maakt u al snel kennis met de afdeling Jeugdgezondheidszorg van GGD IJsselland. Als uw kindje 4 tot 7 dagen oud is komen we langs voor de hielprik en de gehoortest. Als uw kindje 10 tot 14 dagen oud is komt de jeugdverpleegkundige op huisbezoek om te vertellen wat je van de afdeling Jeugdgezondheidszorg kunt verwachten.

De afdeling Jeugdgezondheidszorg van GGD IJsselland vindt u op consultatiebureaus en op scholen. Vooral ouders met baby's en peuters bezoeken het consultatiebureau vaak. Maar ook het gezondheidsonderzoek van kinderen van 5 of 6 jaar oud vindt plaats op het consultatiebureau. Binnen het consultatiebureau werken teams van jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en assistenten nauw samen. U kunt bij ze terecht met uw kind vanaf de geboorte totdat ze 18 jaar oud zijn.

GGD op school

Vanaf het 4e levensjaar verlopen de contacten met de jeugdgezondheidszorg vooral via de school van uw kind. Er zijn 2 meet- en weegmomenten op school (rond de 5 en rond de 10 jaar). U krijgt hierover vooraf bericht.

Voor de 5 en 6-jarigen bestaat het onderzoek uit twee delen. De doktersassistente komt eerst op school voor een ogen- en gehoortest. Ze haalt hiervoor de kinderen op uit de klas. Op een later moment nodigt het consultatiebureau u en uw kind uit voor het tweede deel van het gezondheidsonderzoek.

Als uw kind op school zit, komt GGD IJsselland een paar keer op school voor een gezondheidsonderzoek. Tip: Voor tieners is er de speciale website www.JouwGGD.nl waar ze informatie kunnen vinden over gezond leven en waar ze anoniem kunnen chatten met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige van de GGD.

Meer informatie over de gezondheidsonderzoeken vindt u op de website van de GGD.

Online ouderportaal

In het online ouderportaal Mijn Kinddossier vindt u als ouder informatie over de ontwikkeling, groei en opvoeding van uw kind(eren) totdat ze 12 jaar zijn. Het is ook de plek waar u gemakkelijk online een afspraak met de afdeling Jeugdgezondheidszorg wijzigt en vragenlijsten invult. Inloggen op www.mijnkinddossier.nl doet u met uw DigiD.

Vaccinaties

Voor alle vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) kunt u met uw kind(eren) terecht op het consultatiebureau bij u in de buurt. U krijgt hiervoor een uitnodiging van het RIVM. De vaccinaties zijn gratis. Heeft u vragen over de vaccinaties? Loop dan binnen tijdens een van de inloopspreekuren op het consultatiebureau.

Hier kunt u een overzicht bekijken van vaccinatiedata in de gemeente Deventer.

Opvoedvragen

U kunt bij de jgz terecht met vragen over de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Maar ook als er iets in uw gezin niet lekker loopt, of u vragen heeft over opvoeden, kunt u terecht bij de jeugdgezondheidszorg.

Hulpaanbod

Consultatiebureau

Antroposofisch Consultatiebureau Zutphen - preventieve...

Doen en nadoen Om menselijke vaardigheden te leren heeft een kind...

Organisaties

Consultatiebureau

Consultatiebureau Deventer, locatie KEI 13

 038-42 81 428 ggdijsselland.nlWezenland 5827415JMDeventer

Consultatiebureau Deventer-locatie Centrum

 088-44 30 702 ggdijsselland.nlSchurenstraat 87413RADeventer

Consultatiebureau Deventer-locatie Spikvoorde

 038-42 81 428 ggdijsselland.nlM.C. Escherweg 47425RJDeventer

GGD

GGD IJsselland

 038-42 81 428 ggdijsselland.nlZeven Alleetjes 18011CVZwolle

Vergelijk hulpaanbod