Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Heeft u een beperking, maar wilt u toch graag sporten? Dan is er veel mogelijk, natuurlijk afhankelijk van uw situatie. Er zijn verschillende soorten gehandicaptensporten (g-sport), bijvoorbeeld g-voetbal, rolstoelbasketbal en rolstoeltennis.

Voor g-sport kunt u terecht bij sportverenigingen en sportaccommodaties. Zij bieden vaak sporttraining of andere sportieve activiteiten aan.

Uniek Sporten

Uniek Sporten is een website waarop zowel kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een beperking, stoornis, of ziekte een overzicht kunnen krijgen van de mogelijkheden voor aangepast sporten in hun buurt. Op de website vindt u ook aanbod van reguliere sportverenigingen die aangepast sporten aanbieden.

Gehandicaptensport Nederland

Er zijn speciale sporten en sportverenigingen voor mensen met een lichamelijke beperking, bijvoorbeeld blindenvoetbal of rolstoelrugby. Ook zijn er speciale sporten voor mensen met een verstandelijke beperking, bijvoorbeeld Bocce. Wilt u een keer zo'n sport proberen? Dan kunt u kijken op de website Gehandicaptensport.nl.

Sportrolstoel

Heeft u een sportrolstoel nodig? Lees dan verder op de pagina over rolstoelen.

Sport op maat

Verschillende verenigingen in Deventer hebben activiteiten voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben. Mensen die extra begeleiding nodig hebben bij het sporten kunnen hier terecht. Meer informatie vindt u op de website van Sportbedrijf Deventer.

Sporten met een verstandelijke beperking

Voor mensen met een verstandelijke beperking is er de Stichting Deventer Sportploeg. Stichting Deventer Sportploeg helpt en stimuleert mensen met een verstandelijke beperking om te sporten bij reguliere sportverenigingen, op hun eigen niveau. Een overzicht van deelnemende verenigingen vindt u op de website van Stichting Deventer Sportploeg.

Hulpaanbod

Sport en bewegen voor mensen met een beperking

Agenda

Beweegagenda: sport met een beperking

19AUG

G-Judo voor kinderen met een geestelijke en/of...

De basisbeginselen van het judo worden de kinderen bijgebracht. Judorollen, stoeien, bewegen en het judospel staan in deze lessen centraal.

19AUG

SportActief

Voor wie is SportActief? Ben jij tussen de 4 en 17 jaar en zit je op een school voor speciaal onderwijs? Of volg je een speciaal programma op een gewone basisschool? (‘Weer samen...

15AUG

Zwemmen

Informatie zwemmen Zwemfan 2 professionele zweminstructeurs en 25 zeer enthousiaste vrijwilligers begeleiden de deelnemers tijdens de zwemactiviteiten De volgende...

Organisaties

Gehandicaptensport

Schietvereniging Averlo

 0570-53 13 96 schietverenigingaverlo.nlKranekampsweg 67433RTSCHALKHAAR

Korfbal Vereniging Devinco

 twitter.comNico Bolkesteinlaan 107416SGDEVENTER

Stichting Paardrijden Gehandicapten Apeldoorn

 spgapeldoorn.nlBroeklanderweg 917431PNBeemte Broekland

Sportaccommodatie met gehandicaptensport

Pasmanmanege

 0575-54 02 03 pasmanmanege.nlMettrayweg 437211LCEefde

Sportverenigingen (alles)

Dansschool Salsa Viva

 0570-64 14 23 salsaviva.nlVan Calcarstraat 317415CKDEVENTER

Dansgarde de Miracle Dancers

 facebook.comJohannes van Vlotenlaan 707412SMDeventer

Dansgroep "de Eskape"

 0570-61 82 70 wsvdehoven.nlLeliestraat 277419CTDeventer

Sportorganisaties voor mensen met een beperking

De Klup

 06-23 85 68 31 deklupindeventer.nlPiet van Donkplein 17422LWDeventer

Sportbedrijf Deventer - Sportief Deventer

 0570-50 39 39 sportbedrijfdeventer.nlSmeenkhof 127429AXColmschate

G-Dartclub De IJsseldarters

 06-25 27 94 26 deijsseldarters.nlBloemendalsweg 17429ALColmschate

Bestanden

Sporten voor mensen met
een visuele beperking
in/om Deventer.pdf
PDF, 50,2 kB
Vergelijk hulpaanbod