Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Een maatjesproject of maatjesinitiatief is een project waarbij vrijwilligers (maatjes) gekoppeld worden aan deelnemers. Deelnemers zijn mensen die aandacht, steun of begeleiding nodig hebben.

Activiteiten ondernemen

Samen met uw maatje onderneemt u leuke, ontspannende activiteiten. Bijvoorbeeld een kop koffie drinken, naar de bioscoop, een stukje wandelen of fietsen, enzovoort. Er is van alles mogelijk!

Hoe vind ik een maatje?

U vindt een maatje via een maatjesproject. Er zijn verschillende organisaties die maatjesprojecten organiseren, zoals Humanitas en Vriendendiensten Deventer.

Een maatje worden

Misschien zoekt u geen maatje, maar zou u graag als vrijwilliger aan de slag willen als maatje. U kunt uzelf opgeven bij organisaties die maatjesprojecten organiseren. Via Maatjesgezocht.nl kunt u ook veel maatjesprojecten vinden.

Op de website: www.deventermaatjes.nl zijn alle oproepen voor maatjes in Deventer verzameld en vindt u meer informatie over de maatjesorganisaties in Deventer.

Samen gaat het beter

In Deventer is er naast professionele cliëntondersteuning ook ondersteuning in het dagelijks leven mogelijk door een 'maatje'. In het videoportret zie je hoe het beter gaat door samen met een maatje dingen te ondernemen. Mensen zetten zich in vanuit hun ervaring en interesses om voor anderen het leven wat aangenamer te maken.

Een coproductie van de gemeente Deventer, Drtv en de Bibliotheek Deventer.
(oktober 2016)

Hulpaanbod

Maatjesproject

Maatjes

Een vrijwilliger van Schalkhaar helpt elkaar kan op verschillende...

Maatjes

Een vrijwilliger van het Bathmens ContactTeam kan op verschillende...

Computermaatje

U wilt graag vaardigheid krijgen in het werken met een...

Organisaties

MEE

MEE Nederland

 030-23 63 707 mee.nlKoningin Wilhelminalaan 33527LAUtrecht

MEE IJsseloevers

 088-63 30 633 mee-ijsseloevers.nlDokter van Deenweg 28025BGZwolle

Maatjesproject

Humanitas Match - Maatjesproject

 06-35 13 04 45 humanitasmatch.nlH.G. Gooszenstraat 107415CLDeventer

Carinova - Hoofdkantoor

 0900-86 62 carinova.nlSt. Jozefplein 17415EHDeventer

Huis der Taal

 0570-67 57 00 huisdertaal.nlStromarkt 187411PKDeventer

Vergelijk hulpaanbod