Wilt u regelmatig even eruit en weer wat mensen om u heen? Dan kunt u misschien naar de dagopvang.

Gezelligheid en activiteiten

Bij dagopvang denken mensen vaak aan een opvang voor mensen met een zorgvraag. Hoewel dit zeker het geval kan zijn, is dagopvang voor ouderen ook bedoeld voor sociale contacten. U kunt er terecht voor een kopje koffie, samen eten en een praatje. Ook worden er uitstapjes georganiseerd, zoals winkelen of wandelen.

Aanmelden voor dagopvang

Dagopvang is voor ouderen die sociaal contact missen of die liever niet alleen thuis zijn. Dit alleen thuis zijn kan leiden tot somberheid of zelfs angst. Dagopvang gaat eenzaamheid tegen en zorgt ervoor dat u iets leuks buiten de deur te doen heeft.

Wanneer u dagopvang wilt, kunt u informatie opvragen bij Loket Publiekscontacten Zorg of bij het sociaal team in uw wijk. Zij gaan met u in gesprek over de verschillende vormen van dagopvang. In veel gevallen heeft u een beschikking nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning. Samen met het sociaal team zoekt u naar de beste oplossing.

Andere mogelijkheden

Ook zonder dagopvang kunt u uw dag goed invullen. Kijk bijvoorbeeld bij tips voor activiteiten en zoek iets wat bij u past.

Organisaties

Wmo-loket

Gemeente Deventer

 14 05 70 deventer.nlGrote Kerkhof 17411KTDeventer