Welkom!

DeventerWijzer legt uit hoe wonen, welzijn, zorg, werk en geldzaken voor inwoners van Deventer geregeld zijn en wijst de weg naar organisaties, laagdrempelige hulp en gezellige activiteiten in uw eigen buurt. Ook krijgt u er tips en uitleg en vindt u er informatie over regelingen en procedures.

Wilt u regelmatig even eruit en weer wat mensen om u heen? Dan kunt u misschien naar de dagopvang.

Gezelligheid en activiteiten

Bij dagopvang denken mensen vaak aan een opvang voor mensen met een zorgvraag. Hoewel dit zeker het geval kan zijn, is dagopvang voor ouderen ook bedoeld voor sociale contacten. U kunt er terecht voor een kopje koffie, samen eten en een praatje. Ook worden er uitstapjes georganiseerd, zoals winkelen of wandelen. Dagopvang is een vorm van dagbesteding.

Aanmelden voor dagopvang

Dagopvang is voor ouderen die sociaal contact missen of die liever niet alleen thuis zijn. Dit alleen thuis zijn kan leiden tot somberheid of zelfs angst. Dagopvang gaat eenzaamheid tegen en zorgt ervoor dat u iets leuks buiten de deur te doen heeft.

Wanneer u dagopvang wilt, kunt u informatie opvragen bij Loket Publiekscontacten Zorg of bij het sociaal team in uw wijk. Zij gaan met u in gesprek over de verschillende vormen van dagopvang. In veel gevallen heeft u een beschikking nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning. Samen met het sociaal team zoekt u naar de beste oplossing.

Andere mogelijkheden

Ook zonder dagopvang zijn er mogelijkheden om een geschikte daginvulling te vinden. Kijk bijvoorbeeld bij tips voor activiteiten en zoek iets wat bij u past.

Hulpaanbod

Dagopvang voor ouderen

Groote Voorster Contract met de gemeente

Dagbesteding (zonder behandeling)

Heeft u meer hulp, advies en begeleiding nodig bij dagelijkse...

Kleinschalige dagbesteding in het groen

Kleinschalige dagbesteding voor ouderen in het groen

Organisaties

Wmo-loket

Gemeente Deventer

 14 05 70 deventer.nlGrote Kerkhof 17411KTDeventer

Vergelijk hulpaanbod